Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er direkte feil

Det norske nettleserselskapet Opera slakter ekspertens kritikk av produktet han anbefaler.

I helga publiserte Nettavisen en sak der den kjente sikkerhetseksperten Mikko Hyppönen anbefalte folk flest å benytte den norske nettleseren Opera.

Bakgrunnen for anbefalingen var derimot ikke bare smigrende. Hyppönen mente at ingen brukte Opera rett og slett fordi det ikke var en særlig god nettleser, men av den grunn så var det heller ingen nettkriminelle som tok seg bryet med å angripe nettleseren spesielt. Dermed mente han at en som Opera-bruker sto på spesielt trygg grunn.

Dette var derimot uttalelser som det norske selskapet ikke var spesielt fornøyd med.

- 40 millioner brukere
- Dette er jo veldig vage kommentarer, men at det ikke er noen som bruker Opera er jo bare feil. På verdensbasis regner vi med å ha en markedsandel på rundt tre prosent. Det er rundt 40 millioner brukere av PC-versjonen av Opera hver måned. At det er «ingen» vil vi vel påstå er feil, forteller pressetalsmann Tor Odland i Opera til Nettavisen.

Det pågår nærmest en propagandakrig når det kommer til hvor store markedsandeler de forskjellige nettleserne har, og i flere av de store rapportene kommer Opera relativt dårlig ut.

- Det er ikke så lett med statistikk, fordi de store rapportene gjerne baserer seg på begrensede områder. I Russland har Opera en andel på rundt 20 prosent, i Polen er det snakk om 10 prosent, mens vi i Tyskland og Norge har rundt 5 prosent. Men samtidig så har vi for eksempel USA og Korea der andelen bare er rundt én prosent, forteller Odland.

Tallene Odland presenterer for Norge stemmer rimelig godt overens med Nettavisens interne statistikk som viser at nesten 4,5 prosent av våre lesere benytter seg av Opera i forskjellige versjoner.

- Rask, sikker og nyskapende
- Om nettleseren er dårlig eller ikke må jo han få ha sin mening om. Vi skal ikke påstå at Opera er den mest bruktee nettleseren i verden, for det er den ikke, men vi er jo veldig enig med ham om at det er en trygg nettleser. Men det er ikke bare fordi det er få som bruker den. Vi tar sikkerheten på alvor, og vi fikser hull raskt, og det er veldig få av våre brukere som har problemer med virus og lignende, påpeker pressetalsmannen.

Ifølge Odland er det bedre argumenter enn det Hyppönen kommer med som gjør at en bør velge Opera.

- Opera har rykte på seg for å komme med spennende ny funksjonalitet først. For eksempel Speed Dial, der du kunne legge små vinduer av nettsider på startsiden, var det vi som kom med først. Det andre er jo hastigheten. Hastighet er fortsatt viktig, og vi er blant de aller raskeste, og ikke bare når det kommer til å vise sider, men også all operasjon rundt nettleseren. I tillegg er sikkerheten veldig god, slår Odland fast.

Kommentarer til denne saken