Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Skandia-saken:

Tilliten til det svenske finansselskapet Skandia befinner seg på et lavmål etter at tre tidligere toppsjefer mistenkes for grov økonomisk utroskap.

Beretningene om Skandia-bossenes luksusliv har fått raseriet til å koke hos hundretusentalls svensker som har plassert sparepengene sine hos Skandia.

Mistankene går blant annet på at Skandia-toppene har latt firmaet betale renovering av private luksusboliger, og at kostnadene har blitt skjult i regnskapet til finansgiganten.

De tidligere sjefene Lars-Eric Petersson og Ulf Spång skal også ha tatt beslutninger som sikret dem enorme bonusutbetalinger, uten å ha rådført seg med styret i selskapet.

Skandia har besluttet å kreve erstatning for svimlende bonuser som ble utbetalt til en lang rekke ledere i selskapet i 1997 og 2000.

Disse tre Skandia-toppene har fått mest søkelys på seg:

Ola Ramstedt (49): Tidligere personaldirektør i Skandia og fra 2002-2003 administrerende direktør for Skandia Liv. Med i konsernledelsen siden 1994 og medansvarlig for de kritiserte interntransaksjonene. Mistenkt for grovt økonomisk utroskap.

Ulf Spång (55): Tidligere finansdirektør. Skal ha renovert tre leiligheter på Skandias regning. Påståes å ha lånt 600.000 svenske kroner av Skandia, til tross for at forsikringsselskap ikke har anledning til å låne ut penger. Mistenkt for grovt økonomisk utroskap og skattesvik.

Lars-Eric Petersson (55): Tidligere konsernsjef for Skandia. Lot sin utleieleilighet i Strandvägen renovere for fire millioner kroner. Skal ha fjernet taket på Skandias bonusprogram Wealthbuilder. Mistenkt for grovt økonomisk utroskap og skattesvik.

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley