Gå til sidens hovedinnhold

- Dette kan bli rekordhytte

Arkitekt Finn Sandmæls hytte på Oppdal er blant luksushyttene som har ligget lenge.

På Oppdal kan det bli satt ny prisrekord denne uka. Flere interessenter lukter på arkitekt Finn Sandmæls prakthytte på Støltrøa, opplyser megler Kjetil Reinsberg i EiendomsMegler 1 til Nettavisen.

Men det er et stort men. Foreløpig ligger det bare inne et bud på 8 millioner kroner. Det er et hav unna de 20 millionene som prisantydningen lyder på. Budet er forlenget med en uke, men vil ikke bli akseptert, ifølge megler. Det vil heller ikke holde til noen rekord.

SELGE BOLIG?Velg og vrak blant 200 meklere

MINRENTE:Få det beste boliglånet

Prisrekorden nord for Dovre er nemlig 10 millioner kroner. Hytta til Sandmæl ble lagt ut i markedet i september i fjor. Hytta er på drøyt 200 kvadratmeter og har høy standard. Da den sto ferdig i 1993 hadde byggearbeidene pågått i fem år.

- Vi har flere interessenter på denne hytta nå. Her blir det nok satt prisrekord for hytter nord for Dovre, sier hyttemekler Kjetil Reinsberg i EiendomsMegler 1 til Nettavisen.

Senker prisene
Mange har måttet senke prisene for å komme i gang med visninger og salg. Fjellmeklere har tidligere antydet overfor Nettavisen at prisene er jekket ned rundt 15 prosent.

De fleste av landets luksuriøse fjellhytter ligger på Geilo eller Hafjell. På Geilo har Ihus-megler Christian Røe Aubell senket prisen på et eksklusivt hyttetun i Geilo Fjellandsby fra 14,9 millioner kroner til 11,9 millioner. Fritidseiendommen er på 226 kvadratmeter, og har all tenkelig luksus.

- De fleste kjøpere nå er veldig prisbevisste. Det merker vi også på helt vanlige hytter, sier Røe Aubell til Nettavisen.

De dyreste
Hyttemekler Christian Haatuft på Geilo er blant de mest profilerte i luksushyttemarkedet. Han selger blant annet hytter på Kikut, sør for Geilo sentrum. Her finner vi de dyreste fjellhyttene i landet.

Haatuft er nøktern optimist på vegne av luksushyttemarkedet. Han mener det er langt igjen til hurradagene for et par år siden da hytter til 10-15 millioner gikk som varmt hvetebrød. På den annen side ser det lysere ut enn før jul.

- Da solgte vi ingenting, sier Haatuft, og legger til at det nå er flere på visning, og at det tross alt er solgt noen hytter over 5 millioner siden nyttår.

På Hafjell jobber Terra-megler Stig Svartor med salg av en skikkelig godbit. Hytta ligger helt inntil slalåmbakken - ved siden av alpinesset Lasse Kjus sin hytte - på toppen av Hafjell Fjellandsby.

Forlanger 19,5 millioner
Problemet så langt har nok vært prisen. Selger har hatt godt tid, og har ikke villet senke prisforlangende på 19,5 millioner kroner på det drøye året hytta har vært til salgs.

- Vi har inne et bud på den, som kom før jul, sier Svartor til Nettavisen.

Men han sier at det jobbes med flere interessenter på denne hytta.

Generelt mener Svartor at også luksussegmentet har løsnet etter jul.

- Det har vært flere henvendelser på hytter fra 7-10 millioner kroner. Men budene sitter langt inne, sier han.

Svartor opplyser at hyttesalget har vært bedre i januar år enn samme måned i fjor.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken