Dette koster Xbox Live i Norge

Dette må du betale for Microsofts nye versjon av onlinetjenesten «Xbox Live».

21.09.05 09:22

(SPILLMAGASINET): Mandag skrev Spillmagasinet om de amerikanske prisene på Microsofts nye versjon av onlinetjenesten «Xbox Live». I dag offentliggjøres de norske prisene.

To abonnement
Sammen med den nye spillkonsollen Xbox 360 kommer også en ny versjon av onlinetjenesten Xbox Live. Den nye versjonen kommer i to utgaver, Xbox Live Silver (gratis) og Xbox Live Gold.

«Silver» er gratis
«Silver»-abonnementet er gratis, men du trenger en bredbåndslinje og en harddisk, eventuelt en minnebrikke for å bruke abonnementet.

«Silver»-abonnentet har dessuten begrensninger som gjør at du ikke kan spille mot venner gjennom tjenesten. Du får kun lage deg et brukernavn og kan sende og motta både tekst- og stemmemeldinger, samt kommunisere i sanntid via «Xbox Live».

Ifølge Micorosoft vil du også få «tilgang til en markedsplass, «Xbox Live Marketplace», hvor spillrelatert innhold som trailere, demoer, nye nivåer, nye karakterer og nye våpen kan lastes ned».

«Gold» koster 499,-
«Gold»-versjonen er fullversjonen av «Xbox Live», og vil koste 499 kroner for et år. Det vil også være mulig å kjøpe abonnement for en eller tre måneder av gangen for henholdsvis 59,- og 159,- kroner.

Det er heller ikke lenger nødvendig å bruke kredittkort for å betale for tjenesten. I butikker som selger Xbox 360-maskiner kan du betale for abonnementet med kontanter eller «eventuelle andre metoder», hva nå enn det betyr.

«Gold»-abonnementet har alle de samme funksjonene som «Silver», men har også den viktige funksjonen at du kan spille mot venner og ukjente over hele verden.

I tillegg «vil du ha tilgang til eksklusive privilegier og belønninger på Xbox Lives markedsplass (Xbox Live Marketplace)», skriver Microsoft i pressemeldingen sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.