Dette er en del av en serie der norske toppledere kommer tips til de som vil ha ny jobb.

- Du trenger ikke å ha de beste karakterene. Når du klarer å håndtere flere ting i livet, da klarer du det samme i jobben din, sier Nille-sjef Kjersti Hobøl til Nettavisen.

Vi har snakket med henne om hva som er hennes beste råd og erfaringer til hvordan du kan kapre drømmejobben, og jobbe deg oppover og oppnå målene dine.

Jobben skal ikke bety alt

Når du søker en jobb, mener Hobøl det er viktig å få fram interessene dine i tillegg til dine kvalifikasjoner. Noen ganger kan interesser og engasjement du har på fritiden være til fordel for jobben du skal gjøre, men ikke minst viser det at du har balanse i livet.

Det mener Hobøl er viktig.

- En gang hadde jeg jobbsøkere som bare hadde hadde toppkarakterer, men de gjorde jo ikke annet enn å studere. Det er kjempefint det, men det er ikke den personen jeg er ute etter, sier hun.

- Det er synd om noen tror de må ofre alt for å få de beste karakterene for å få jobb, påpeker hun.

Hobøl mener jobben verken skal eller kan være det eneste som betyr noe i livet.

- Det ville vært en fallitterklæring, synes jeg, sier hun.

Les også: Har lagt ned 65 butikker og måtte stenge i månedsvis: - Det kunne blitt kritisk

Dette må du ikke gjøre

Hobøl mener det er viktig å ha genuin interesse for det man skal jobbe med, og det bør komme fram under jobbintervjuet.

Samtidig er det viktig at man tør å være seg selv, tør å spørre om noe som kan oppleves vanskelig, og tør å ta et standpunkt som ikke nødvendigvis alle har.

- Ikke bare skryte av Nille og være smiskende, altså?

- Nei, det er det verste som er. Da flytter vi oss ingen steder. Er man omgitt av ja-mennesker, ja da får man ikke flyttet seg noe sted. Det beste er når noen sier «der tar du feil», og ja da gjør jeg kanskje det, og gode innspill gjør at vi flytter oss videre, sier Hobøl.

- Vi kan godt være uenige om ting, og noen må uansett ta en beslutning, men det er bra å ha andre synspunkter enn det alle andre har, understreker hun.

Les også: Ekstrem nett-effekt for Nille: – Tatt helt av

- Velg din leder med omhu

Gjennom karrieren har Hobøl fått mange gode råd, men det er spesielt ett råd hun har fulgt de siste 16-17 årene.

- Jeg ble rådet til å «velge din leder med omhu», sier hun.

Det mener hun er et godt råd. Rådet handler om å være bevisst på hvem du passer til å jobbe sammen med, for å få fram det beste i deg selv.

- Det er en tosidighet. I like stor grad som den som skal ansette deg vurderer om du passer til jobben og på arbeidsplassen, må du vurdere den du skal jobbe for. Hvis det ikke er en god match, blir det ikke bra for noen, sier hun.

Det handler heller ikke bare om det faglige og jobben i seg selv, men også hvilke verdier arbeidsgiveren har.

Hobøl trekker fram et eksempel hun selv har opplevd i et jobbintervju, hvor det åpenbart ikke var en god match.

- Jeg ble spurt om jeg hadde tenkt å få flere barn. Dette går på holdninger i selskapet. De var mer opptatt av at jeg kunne være tilgjengelig enn det jeg sto for, sier hun.

Les også: Stine Lise Hattestad ble historisk under OL på Lillehammer. Deretter gikk karrieren i en helt ny retning

Bevisst på målet

Men hvordan kan du velge din leder med omhu? Hva kan du gjøre før du blir ansatt?

- Jeg tror man må være ærlig i kommunikasjonen med en potensiell arbeidsgiver. Få fram hvilke mål du har satt deg, hvilke mål du vil oppnå med andre, og hva som er viktig for deg, sier hun.

- Å få en jobb er mer enn lønn og arbeidsoppgaver, fortsetter hun.

Hobøl er opptatt av at ansatte i Nilles butikker er stolte av jobben sin, for om de ikke er det, klarer de heller ikke å vise fram produktene til kundene på best mulig måte.

Som leder er det også viktig å være bevisst på sin egen rolle, for å lykkes i arbeidslivet.

- Jeg lever etter å være ærlig og ryddig i kommunikasjonen, snakke til folk - ikke om dem. Samtidig går jeg ikke og irriterer meg over ting, men blir ferdig med det, sier Hobøl.

- Og så er det viktig å skille sak og person. Man må skjønne at man har en funksjon, og at det ikke er jeg som person som kritiseres om noen sier «dette er dårlig lederskap», påpeker Nille-sjefen.

Les også: Harald Martin Brattbakk endret karriere totalt: - Litt urettferdig

- Aldri gi opp

Om Hobøl skulle ansatt noen i dag, er det én ting hun ville sett etter - foruten at de har de rette kvalifikasjonene for jobben.

- Du må være deg selv, det er det aller viktigste. Ikke gå på kompromiss med deg selv, råder hun.

Men én ting er hun tydelig på, som er viktig for at arbeidsmiljøet skal være best mulig.

- Det er lov å ha dårlige dager, men har du en så dårlig dag at du gjør livet surt for alle andre, da får du holde deg hjemme, sier hun.

- Hva er den viktigste egenskapen i din stilling?

- Du må aldri gi opp, og så må du alltid se mulighetene. Du må ha en viss grad av optimisme, men også en god del realisme. Samtidig bør du være ganske målbevisst - og aldri miste målet ut av synet, sier Hobøl.

- Utenfra kan jobben min virke lett kjedelig, men for meg er dette kjempespennende. Jeg lever og ånder for dette. Det er ikke bare en jobb, det er mer en livsstil, sier hun.