*Nettavisen* Økonomi.

Dette må du ut med for et skikkelig vintereventyr

Puddersnø og vintermagi - så mye koster en ferie på seks av verdens flotteste vinterhoteller.

15.01.14 06:59

Noen hoteller verden over byr på vintermagi som kan ta pusten fra en. Reisenettstedet Momondo har plukket ut de seks vinterhotellene de mener er de flotteste. Fellesnevneren er fantastisk design og uforglemmelig plassering. Romprisene er heller ikke avskrekkende.

IceHotel (Ishotell) – Jukkasjärvi, Sverige
IceHotel (Ishotellet) er bygget av is og snø, og er kanskje et av de mest spektakulære hotellene i verden. De vakre is-skulpturene gir en opplevelse for livet – på innsiden er det mer et eventyrslott enn et hotell.

Hotellet bygges med tusen tonn med elveis, og smelter bort om våren. Selv om de kunstneriske innslagene endres hvert år, kan hotellet alltid tilby suiter, et bryllupskapell og en bar. Kanskje noe for vinterbryllupet?

Deluxe-suitene på ishotellet er møblert med en stor seng og sittegruppe av is og snø, og har sin egen sauna. Hotellprisene ligger fra rundt 1700 kroner og oppover per natt. Fly til Kiruna finner man i februar fra 1600 kroner tur-retur.

Hotellets offisielle nettsted finner du her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Smedsén

Igloo Village - Kakslauttanen, Finland
I iglolandbyen Igloo Village i Finland kan du kikke på nordlyset gjennom det kuppelformede glasstaket i en Kakslauttanen-iglo mens du koser deg i en god og varm seng.

Etter at det er mørkt, lyser klyngen med 20 glødende igloer varmt og innbydende, mot en bakgrunn av snødekte, finske lapplandsfuruer.

Prisen du må ut med per natt for å bo i glass-iglo, er rundt 1400 kroner og oppover. I følge momondos billettsøk til Ivalo finner man fly i februar fra 2200 kroner tur-retur.

Offisielt nettsted Igloo Village

Klikk på bildet for å forstørre.

Hotel Arctic – Ilulissat, Grønland
Vil du oppleve noe helt utenom det vanlige, bør du dra til Ilulissat Icefjord (Isfjord).

Få ting kan ødelegge følelsen av ro og fred i dette store, imponerende islandskapet. Likevel kan nok synet av et uforståelig stort isfjell som glir stille forbi, bringe deg litt ut av fatning.

Hotel Arctic er plassert ved fjorden, og alle rommene har utsikt over isen.

På dette hotellet kan du bo for rundt 1500 kroner per natt og oppover. Er du villig til å bla opp litt i februar, kan du i følge momondo finne flybilletter til Kangerlussuaq for 12000 kroner tur-retur og oppover.

Hjemmesiden til Hotel Arctic finner du her

Kirkenes Snowhotel (Kirkenes Snøhotell) – Kirkenes, Norge
I den vakre, svære igloen i Kirkenes, kan du tilbringe natten i et luksuriøst rom, gravd ut av snø og is. Her kan du dra på sledetur gjennom den snødekte, fredelige villmarken, trukket av et ivrig lag med seks huskyer.

Eller hva med å kjøre snøscooter gjennom det bølgende landskapet ved Polarsirkelen? Før du slapper av med cocktails som serveres i glass av is i den stemningsfulle baren som selvfølgelig også er laget av is.

Overnatting på hotellet koster 2450 kroner per natt. I denne prisen får du 3-retters middag, alt av bekledning, og truger, ski og spark for de som vil bevege litt på seg. Fly til Oslo-Kirkenes i februar får du fra 1000 kroner tur-retur.

Offisielt nettsted finner du her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Helge Sterk

Hotel Rangá – Hella, Island
Knakende isbreer, tordnende fosser, dramatiske klipper og endeløse vidder som er dekket av snø. Dette er landskapet som omgir Hotel Rangá på den sørlige delen av Island.

Med elektrisitet som kommer fra vann- eller geotermisk kraft, og varme fra naturlig springvann, er hotellet like grønt som det fantastiske nordlyset som fra tid til annen lyser opp himmelen..

Her bor du for rundt 1600 kroner og oppover per natt. Fly Oslo-Reykjavik i februar finnes fra litt over 1000 kroner tur-retur.

Offisielt nettsted til Hotel Rangá

Old Faithful Snow Lodge – Yellowstone National Park, USA
Snødekt landskap, dampende geysirbassenger og allsidig, frittgående dyreliv gjør Yellowstone til et av de mest magiske vinterstedene du kan finne. Old Faithful Snow Lodge er sentralt plassert, noe som gjør den til en egnet base for utforsking av parkens berømte attraksjoner – ikke minst den legendariske geysiren i nærheten.

I vintersesongen kommer du til den store trebygningen kun med “snøbuss” etter det første, store snøfallet om vinteren.

På Old Faithful Snow Lodge bor man i hytter eller rom for 600 kroner til rundt 1400 kroner per natt. Fly Oslo-Bozeman airport i februar får du fra cirka 5500 kroner tur-retur.

Her er det offisielle nettstedet til Old Faithful Snow Lodge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.