Dette mangler butikkene

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)

Butikkene begynner å merke matstreiken. Nå begynner det å mangle på alt fra egg, bleier og dopapir til dyremat og gummihansker. Se hele lista her.

26.04.04 14:03

Fra i dag trappes matstreiken kraftig opp. Butikkene har klart seg, men nå begynner hyllene å gå tomme.

Søndag ble ytterligere 200 medlemmer i transportarbeiderforbundene tatt ut i streik, og mandag morgen var det klart for lockout av ytterligere 536 fagorganiserte.

1500 i streik fra i dag
Dermed er nær 1500 transport- og grossistarbeidere ute i streik denne uken.

Mens Rema 1000 og kjedene tilknyttet NorgesGruppen fikk merke streiken hardest forrige uke, har lockouten fra arbeidsgiverorganisasjonen HSH ført til at de fleste kjedene vil få stoppet leveransene fra og med i dag.

Fortsatt er det imidlertid Østlandet, Rogaland og Agderfylkene som blir rammet.

- Gått tom for brød
- Det har ikke blitt hamstring i den grad vi hadde fryktet. Jeg hører at det har gått mye toalettpapir og bleier. Litt overraskende har vi også fått beskjed om at vi har gått tomme for brød, selv om dette leveres som normalt, sier informasjonsdirektør Per Roskifte i NorgesGruppen til TV 2 Nettavisen.

En ringerunde TV 2 Nettavisen foretok mandag formiddag blant butikkene som er berørt av streiken, viser at krisestemningen på langt nær har inntatt butikksjefene rundt i hovedstaden. Flere melder at de har godt med varer igjen i hyllene, selv om det har begynt å bli tynt i hyllene for enkelte produkter.

- Nei, det er bleier og dopapir som det går tomt for. Enkelte typer hermetikk og dyremat, sier kjøpmann Hans Wilhelm Grimsmo som styrer Rema 1000 på Røa.

Tærer på eget lager
Butikkene tærer nå på det lageret de selv har i lokalet. For flere butikker betyr dette de varene som allerede er plassert ut i hyllene.

- Vi har ikke lagerplass, vi legger det vi har til overs øverst på hyllen, sies det på Rema 1000 i Trondheimsveien i Oslo.

De fleste av butikksjefene TV 2 Nettavisen var i kontakt med mandag trekker fram bleier og toalettpapir som varer de enten har eller er i ferd med å gå tom for. Flere andre varegrupper er imidlertid rammet.

Her blir det mangel
Listen butikksjefene ramset opp er som følger:

- Bleier

- Toalettpapir

- Tørkeruller

- Mel

- Fersk gjær og tørrgjær

- Skivet gulost

- Enkelte typer hermetikk

- Dyremat – særlig de populære typene

- Gummihansker

- Egg

- Solsikkefrø

- Sølvløk

- Kaffe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag