*Nettavisen* Økonomi.

Devold leide VIP-fly

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold var ikke blant passasjerene på Forsvarets innleide charterfly til dåpen i Spania. Statsråden kom i eget jetfly.

28.01.05 16:36

Charterflyet Forsvaret leide inn til sjøsettingen av fregatten Fridtjof Nansen, var bare halvfullt, men statsråd Kristin Krohn Devold og hennes følge ønsket ikke å benytte seg av de ledige plassene på flyet som kostet over 500.000 kroner å leie.

- Forsvarsministeren reiste med Forsvarets Jet Falcon fra Rygge til Ferrol 3. juni, opplyser pressetalsmann Martin Lohne i Forsvarsdepartementet.

Billig med jetfly
De som bruker Forsvarets to sivile Falcon Jet-fly, må betale regningen. I dette tilfellet hadde Krohn Devold med seg et følge på fire, og Forsvaret betalte derfor deler av regningen. Krohn Devold betalte i alt 33.662 kroner for bruken av Jet Falcon kombinert med rutefly tilbake, ifølge Lohne.

Krohn Devold brukte Forsvarets Jet Falcon ved èn annen anledningen i fjor, et nordisk/russisk forsvarsministermøte i St. Petersburg. Statsråden slapp unna med bare 1.500 kroner ekstra for å fly hjem med Jet Falcon i stedet for vanlig rutefly, oppgir departementet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sommer på Akershus
Grunnen til at Krohn Devold ikke kunne bli med Forsvarets charterfly til dåpen i Spania var at hun skulle på et arrangement i Oslo.

Lohne viser til at Krohn Devold deltok i åpningen av ”Sommeren på Akershus festning” om kvelden 2. juni, samme dag som Forsvarets charterfly gikk til Spania med 65 offiserer om bord.

På kvelden etter dåpen tok Krohn Devold jet-flyet videre til Normandie for å være med på 60-års-jubileet for D-dagen. Jubileet startet dagen etter dåpen.

- Årsaken til at forsvarsministeren benyttet Forsvarets Jet Falcon på disse to strekningene var at det var eneste mulighet for å kunne gjennomføre planlagt program, sier Lohne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.