Gå til sidens hovedinnhold

Digitalsjef Audun Giske slutter i mediekonsernet Egmont

To sjefer ut døren samme uka:

For noen dager siden kom beskjeden om at direktør Kjersti Mo i bladgiganten Egmont slutter. Nå går også digitalsjef Audun Giske ut døren.

Siden Nina Vesterby tok over som toppsjef i mediekonsernet Egmont ved årsskiftet har to direktører sluttet etter noen måneder.

Selskapet er mest kjent for å gi ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad og Vi Menn. Men blader og magasiner er ikke den gullgruven det en gang var, og nå må selskapet gjøre store endringer for å stoppe fallet i papir.

Helt frivillig

– Hovedoppgaven min har vært å snu det digitale fra å gå med underskudd, til å gå med overskudd. Det har vi klart. Nå var det på tide å tenke litt, og vurdere andre muligheter, sier Audun Giske til Nettavisen.

– Har du fått beskjed om å slutte?

– Nei. Jeg har hatt tilbud om å fortsette videre. Men når det kommer inn en ny toppsjef er det naturlig å vurdere om man vil bli med videre. Nå er jeg fornøyd med jobben jeg har gjort i Egmont, hvor vi har snudd den digitale satsingen til å bli en positiv bidragsyter. Da ble det en god timing for meg, sier han til Nettavisen.

Giske opplyser at han leverte oppsigelsen for noen uker siden. Det samme gjorde ansvarlig redaktør og direktør i Egmont Publishing, Kjersti Mo for noen dager siden. Det gjør hun etter ti år hos Egmont.

– Ingen dramatikk

Den nye toppsjefen i Egmont Publishing, Nina Vesterby, hevder det er ingen dramatikk bak direktør-oppsigelsene.

– Når vi gjør så store endringer så er det naturlig at noen tenker på hva de ønsker å gjøre videre. Det er ingen dramatikk - ikke noe alvorlig. Nå vil jeg jobbe for å erstatte deres kompetanse. Så jeg har fått litt ekstra arbeid, sier hun til Nettavisen.

Vesterby har blitt satt inn som toppsjef for å snu utviklingen for selskapet, som har vært sterkt fallende de siste årene. Ukeblader på papir har fallende opplag, og den digitale veksten klarer ikke å dekke opp for fallet.

– Jeg har satt igang en stor omorganisering, hvor jeg har endret ledergruppen og satt en del grupper sammen. Spesielt samler vi nå alle typer utvikling og oppkjøp inn i en gruppe som skal stå for nyskaping.

Vil stoppe fallende kurve

– Dette gjør vi for å snu en fallende kurve. Printforretningen faller mer enn digitalt vokser. Det må vi gjøre store endringer for å snu på.

– Er det trist at to direktører slutter på så kort tid?

– Det er klart at det er et tap for oss, og de vil bli savnet. Jeg synes de har gjort en god jobb, og kan ikke gjøre annet enn å ønske dem lykke til videre, sier hun.

Egmont Publishing er del av Egmont som er et av Nordens største mediekonsern med flere tusen ansatte. Konsernet eier blant annet TV2 og Nordisk Film.

Selskapet hadde også frem til 1. januar 2018 en eierandel i Nettavisen på 50 prosent.

Les også

TV 2-eiere hadde 52 mill i årsinntekt - får gigantisk statsstøtte

Kommentarer til denne saken