Gå til sidens hovedinnhold

Disse flyselskapene må du vente på

SAS er langt nede på listen over de mest regelmessige flyselskapene. Sjekk hvem som er best og verst.

På toppen ligger Air Malta, og verstingen er Olympic Airways.

Det er flyorganisasjonen Association of European Airlines (AEA) som har laget rankingen over de 30 flyselskapenes punktlighet.

Her rangeres selskapene etter om de ankommer i tid, om avreiser er i tid og om rutene går regelmessig. Det vil si prosentandelen av ruter som går som planlagt.

Olympic Airways verst i klassen

SAS ligger på en 14. plass når det gjelder regelmessige ruter. 98,9 prosent av SAS-rutene går som planlagt. Til sammenlikning går 100 prosent av Air Malta sine ruter som de skal.

Olympic Airways er verst i klassen, med regelmessighet på 97,3 prosent.

Finnair ankommer mest punktlig

På listen over de mest punktlige når det gjelder ankomster, ligger imidlertid SAS høyt oppe. 89,1 prosent av selskapets ankomster skjer i tide. Finnair troner øverst på pallen med 91,3 prosent, med Luxair på andre plass. I snitt er Finnairs ruter 34,8 minutter forsinket.

Nederst ligger TAP Air Portugal og Alitalia med henholdsvis 67,3 og 68 prosent. I snitt er TAPs ankomster 46,3 minutter forsinket.

Må vente på TAP og Alitalia

På avgangssiden er også TAP Air Portugal og Alitalia verstingene. Av TAP Air Portugals ruter er det bare 71,8 prosent som går i tide, mens tilsvarende tall for Alitalia er 75,1 prosent. TAPs avganger er gjennomsnittlig 47,6 minutter forsinket.

Luxair er minst forsinket, og 93,1 prosent av selskapets ruter tar av i tide. De rutene som er forsinket, ligger i snitt 39,5 minutter bak skjema.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året