*Nettavisen* Økonomi.

Disse har mest makt i eiendom

GRAND OLD MAN: Ikke bare er Olav Thon eldst i eiendomsbransjen, han er også den som har mest makt – i følge leserne av Estate Nyheter.

GRAND OLD MAN: Ikke bare er Olav Thon eldst i eiendomsbransjen, han er også den som har mest makt – i følge leserne av Estate Nyheter. Foto: (Evenfoto.no)

Resultatet av kåringen Eiendomsbransjens mektigste er endelig klar.

I midten av mai lanserte Estate Nyheter årets utgave av kåringen Eiendombransjens mektigste. På forhånd hadde en jury jobbet frem 30 aktuelle kandidater.

Juryen har bestått av Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal, Erling Dokk Holm, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, nå avdøde Peter T. Malling sr., styreformann og gründer av Eiendomshuset Malling & Co, samt Thor Arne Brun, forlagsredaktør i Estate Media, skriver Estate Nyheter.

Les også: Her er forslaget for nye Galleri Oslo

Kandidatene ble deretter presentert over flere dager, inntil leserne fikk mulighet til å stemme. I forrige uke ble stemmelokalene lukket, og vi kan nå presentere resultatet, basert på rundt 2000 stemmegivere.

De gamle er eldst

Leserne av Estate Nyheter har kåret Olav Thon til den mektigste i eiendomsbransjen i Norge. 95-årige Thon er utvilsomt den som har lengst fartstid i eiendom i Norge, og han skal som kjent gifte seg med sin mangeårige kjæreste Sissel Berdal Haga (79) i sommer.

Les også: Krav om 80 p-plasser for sykkel: - Ingen som sykler i bunad til dåp og konfirmasjon

Andreplassen i kåringen Eiendomsbransjens mektigste går til Christian Ringnes, administrerende direktør i Eiendomsspar, tett fulgt av hotellkongen Petter Stordalen. På fjerdeplass følger OBOS-sjef Daniel Siraj, mens Fredensborg-eier Ivar Tollefsen bekler femteplassen.

Les også: Vil bygge Norges råeste takterrasse på Postgirobygget

Selvaag-brødrene Olav Hindahl og Gunnar Frederik Selvaag deler sjetteplassen, mens Fabritius-eier Bjørn Rune Gjelsten er på plass nummer syv. Byplansjef Ellen de Vibe rakk å sikre seg en respektabel åttendeplass før hun fratrådte 1. juni, mens eiendomsinvestor og tidligere dagligvaregründer Odd Reitan rangeres som nummer ni på listen, skriver Estate Nyheter.

Klikk på bildet for å forstørre.

I fjor ble Baard Schumann kåret til den mektigste i eiendomsbransjen i Norge. Under årets kåring er han dyttet ned til plass nummer 19. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Detronisert fjorårsvinner

I fjor ble Baard Schumann kåret til den mektigste i eiendomsbransjen i Norge, men midt under avstemningen måtte han også gå som sjef for Selvaag Bolig. Under årets kåring er han dyttet ned til plass nummer 19.

Les også: Saksøkte selger etter funn av skjeggkre i Oslo-bolig- må selv punge ut

Her er rangeringene fra 10 til 20:

10: Edgar Haugen
11: Torstein Tvenge
12: Olav Løvstad
13: Leif O. Høegh
14: Olav Line
15: Hanna E Marcussen
16: Bård Bjølgerud
17: Gunnar Gjørtz
18: Ivar Koteng
19: Baard Schumann
20: Anne Sofie Bjørkholt

Klikk på bildet for å forstørre.

Investor og Grand Hotel-eier Christian Ringnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

De ti resterende plasseringene fordeler seg slik:

21: Janne Wilberg
22: Thor Olaf Askjer
23: Mathis Grimstad
24: Victoria M. Evensen
25: Harald C. Nikolaisen
26: Katharina Bramslev
27: Henrik Taubøll
28: Erling Fossen
29: Sissel Leire
30: Salman Saeed

Les også: Borettslag vil anlegge kolonihage på taket

Hvem er best likt?

Nytt av året er at det også var mulighet for å stemme på hvem man liker best av de samme kandidatene. Den som leserne liker best er Christian Ringnes, etterfulgt av Petter Stordalen. Olav Thon må her konstatere at han er på plass nummer tre.

Bjørn Rune Gjelsten er på fjerdeplass på «godt likt»-listen, med Daniel Siraj og Selvaag-brødrene på henholdsvis femte- og sjetteplass. Banksjef Olav Løvstad er på syvendeplass, advokat Anne-Sofie Bjørkholt er på åttendeplass, mens plass nummer ni og ti går henholdsvis til Ragde-eier Edgar Haugen og Mustad-sjef Olav Line.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eiendomsinvestor Ivar Koteng, som også er styreleder i fotballklubben Rosenborg, eier rundt 300.000 kvadratmeter næringseiendom Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Stang ut for Koteng

Eiendomsinvestor Ivar Koteng eier rundt 300.000 kvadratmeter næringseiendom, men han er også styreleder for fotballaget Rosenborg – som sliter i motbakke. Estate Nyheters lesere har valgt å rangere Koteng som nummer 30 i hvem man liker best av alle kandidatene, og dermed er Koteng plassert helt i bunnen av denne delen av kåringen.

Les også: Bladde opp 25 millioner for Snarøya-luksus. Så begynte veggene å gå i oppløsning

“Best likt”-rangeringene mellom 11 til 30 er slik:

11: Odd Reitan
12: Leif O. Høegh
13: Baard Schumann
14: Mathis Grimstad
15: Thor Olaf Askjer
16: Torstein Tvenge
17: Gunnar Gjørtz
18: Henrik Taubøll
19: Katharina Bramslev
20: Bård Bjølgerud
21: Victoria M. Evensen
22: Harald V. Nikolaisen
23: Janne Wilberg
24: Ellen de Vibe
25: Erling Fossen
26: Ivar Erik Tollefsen
27: Sissel Leire
28: Salman Saeed
29: Hanna E. Marcussen
30: Ivar Koteng

Les også: Skilsmisseboliger i fare

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.