*Nettavisen* Økonomi.

Disse skiltene i Oslo skaper full forvirring - ser du hvorfor?

INNKJØRING FORBUDT: I krysset Sofienberggata/Finnmarksgata på Tøyen i Oslo gir skiltingen to motstridende meldinger til trafikantene. Nøkkelen er å lese skiltet som syklist, forklarer Bymiljøetaten.

INNKJØRING FORBUDT: I krysset Sofienberggata/Finnmarksgata på Tøyen i Oslo gir skiltingen to motstridende meldinger til trafikantene. Nøkkelen er å lese skiltet som syklist, forklarer Bymiljøetaten.

Et veikryss på Tøyen i Oslo gir mostridende beskjeder til de trafikkerende.

23.11.19 12:41

Hvis du kommer syklende eller kjørende ut mot Finnmarksgata på Tøyen, kan det framstå litt uklart hva du skal gjøre. Noen meter foran krysset står et «innkjøring forbudt»-skilt, med unntaksskilt for syklister under. Fem meter lenger lenger fram er det påbudt høyrekjøring.

Du kan altså kjøre fram til avkjørsler og parkeringsplasser før krysset, men kan ikke kjøre ut i Finnmarksgata, forklarer Bymiljøetaten.

I en epost til Nettavisen skriver etaten følgende:

«Foran krysset Sofienberggata/Finnmarksgata står det et «innkjøring forbudt»-skilt, som altså angir at det ikke er tillatt å kjøre ut i Finnmarksgata. Unntaket gjelder syklister, men de må følge «vikepliktskiltet» og «påbudt kjøreretning til høyre».»

- Syklister trenger egne skilter

Her er resten av forklaringen:

- Det kan være uvant for bilister å møte på trafikkskilt som utelukkende er myntet på syklister. Disse skiltene er ofte av lik størrelse som skiltene bilistene må forholde seg til, sier Mari Svolsbru, overingeniør i Avdeling for gange- og sykkel i Bymiljøetaten.

En forklaring på skiltingen er at det nå er mer enn ti kilometer vei i Oslo der det er tillatt for syklister å kjøre mot kjøreretningen.

- Det er et behov for at syklister som kommer mot kjøreretningen får trafikkinformasjon gjennom skilting som ikke er myntet på motoriserte trafikanter. Dette vil kreve tilvenning hos alle trafikanter, sier Mari Svolsbru.

I krysset før det omtalt over er det et «forbudt for motorvogn»-skilt, men det er fullt mulig å kjøre fra eiendommene ut mot krysset med den avbildede skiltingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag