*Nettavisen* Økonomi.

Disse tapte på DNO-fallet

Over 15.500 aksjonærer har vært berørt av kursfallet de siste dagene. Her har du listen.

13.01.06 09:32

TV 2 Nettavisen gir deg listen over samtlige DNO-aksjonærer ved børsslutt mandag. Mange småaksjonærer har tapt store penger de siste dagene på det kraftige DNO-fallet.

Sjekk listen over de 15.500 DNO-aksjonærene mandag børsslutt her

(Velg «Åpne» - for å søke på navn; velg «Rediger» og rull ned til «Søk»)

Vollvik har 4,5 mill. aksjer
DNO er trading-aksjen nummer en på Oslo Børs. Den største traderen av dem alle er Idar Vollvik.

- Jeg er «bull til aksjen» (positiv, red.anm.). Få med deg det, sier Vollvik til TV 2 Nettavisen før han må løpe i et nytt møte.

Han står oppført via en DnB NOR-konto med over 1,1 millioner aksjer ved børsslutt mandag. Han har benyttet seg av de siste dagers børsfall til å kjøpe seg opp i DNO og eier nå over 4,5 millioner aksjer, og nærmer seg dermed flaggegrensen på fem prosent.

- Jeg har kjøpt meg opp både i går og i dag og har rundt 4,5 millioner aksjer, sier Vollvik.

Han kontrollerer dermed DNO-aksjer for 225 millioner kroner.

Vollvik er en av rundt 15.500 som var aksjonær i DNO ved børsslutt mandag denne uken. Aktiviteten på de ulike chatrommene på nettet har vært formidable.

Delta i debatten på Veggavisen
Delta i DNO-debatten TV 2 Nettavisens eget forum, Veggavisen, her.

Bjarte Håland har også over en million aksjer i DNO, og er av samme oppfatning som Vollvik.

- En avklaring vil komme uansett. Kurderne og sjiaene har en allianse som med stor sikkerhet vil vinne ved valget, og som vil verifisere DNO-avtalen, sier Håland.

Håland har vært DNO-aksjonær siden 1999 og har dermed fått med seg en solid kursoppgang fra under fem kroner til dagens rundt 50 kroner.

DNO har vært den desidert mest omsatte aksjen og både tirsdag og onsdag ble det omsatt DNO-aksjer for rundt tre milliarder kroner, tilsvarende en tredjedel av omsetningen på Oslo Børs de to dagene.

Det har vært store tap de siste dagene i DNO, men for mange er det kun noe av en tidligere papirgevinst som forsvinner. DNO var fjorårets vinner på Oslo Børs med en oppgang på 830 prosent.

Shortselgere
Men det er også mulig å tjene penger på såkalt «shorthandel», noe det spekuleres i at flere investorer har gjort i DNO de siste dagene. Det vil si at man selger en aksje man ikke eier med levering frem i tid. Faller aksjen, tjener man penger på slik handel.

Tirsdag skrev TV 2 Nettavisen at det irakiske oljedepartementet mente at DNOs kontrakt med de lokale kurdiske myndighetene i Nord-Irak var ugyldig

DNO-aksjen stupte med over ni prosent før den til slutt endte ned litt over syv prosent.

Onsdag fulgte TV 2 Nettavisen opp med nok en artikkel, men denne gangen var det talsmannen for den irakiske oljeministeren Ibrahim Bahr al-Ulum som bekreftet tirsdagens oppslag.

- Vi forstår ikke hva slags selskap DNO er når de investerer millioner av dollar uten å sørge for å ha regler som beskytter dem, sa talsmannen Aasim Jihad til TV 2 Nettavisen onsdag.

DNO-aksjen stupte
DNO-aksjen stupte over 13 prosent rett etter at nyheten ble kjent, men sluttet til slutt ned litt over syv prosent.

Sjekk DNO-kursen her.

Etter at DNO offentliggjorde at selskapet hadde funnet mye olje i Irak rett før jul i fjor, føk DNO-aksjen i været. Nå har den korrigert litt ned, men den ligger fortsatt over to kroner høyere enn nivået før oljefunnen i Irak ble offentliggjort.

TV 2 Nettavisen snakket med flere oljeanalytikere tirsdag som kunne fortelle at Irak var meget viktig for DNO. Fjernet de Irak fra sine regneark, hadde to analytikere 35 og 36 kroner aksjen, mens to andre hadde en verdi på 40-tallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.