Gå til sidens hovedinnhold

DNB dumper prisene i nytt konsept for boligsalg

DNB Eiendom tar opp kampen mot "selg bolig selv-konseptet"  og lanserer ny boligtjeneste til fast lav pris.

Nylig kunne Nettavisen fortelle at DNB Eiendom slutter å ta seg betalt om ikke boligen selges til avtalt sum.

Nå kommer landets største eiendomsmeglerselskap med nok en nyhet. Til sommeren lanseres den nye digitale boligsalgtjenesten Samsolgt for leiligheter i de største byene.

Det kom frem under et frokostmøte som DNB Eiendom arrangerte i dag.

Dermed tar meglerkjeden opp kampen mot konkurrentene i bransjen som står bak selg bolig selv-tjenester.

Les også

Norges Bank øker renten med 0,25 prosentpoeng

Blir digitale boligformidlere

– Samsolgt er boligsalg der du og eiendomsmegleren gjør jobben sammen. Det er en digital meglingstjeneste, og som en konsekvens av at kundene gjør mer selv, sparer også kundene penger, sier leder for konseptutvikling Christoffer Hveem i DNB Eiendom.

Samtidig presiserer han at tjenesten ikke er lik selv bolig selv-konseptene som allerede er i markedet.

– Vi tilbyr en løsning der eiendomsmegler fremdeles er ansvarlig i henhold til dagens eiendomsmeglingslov, fortsetter han.

Helt eksakt hva prisen på tjenesten blir vil han ikke ut med av konkurransehensyn. Men Hveem sier at det blir en fast lav pris.

Forskjellen mellom den nye tjenesten og dagens tradisjonelle boligformidling blir i tillegg til redusert pris, at oppdraget kun kan gjøres digitalt. All kommunikasjon med eiendomsmegler vil også foregå via nett, i motsetning til telefon og mail.

Prospektet blir digitalt, og annonseringen vil kun finne sted på Finn.no. Selve visningen gjennomføres av boligselger, og kontraktsmøte blir digitalt. Både budrunden og oppgjør tar eiendomsmegleren seg av.

Les også

Danske Bank venter massiv pågang etter renteøkningen

- Mange søker trygghet

Selv om selg selv-tjenester har vært i markedet i over ti år, så har det aldri tatt helt av. Hveem tror dette skyldes at både kjøper og selger søker trygghet.

Ifølge selskapets egne undersøkelser så oppgir hele 85 prosent av de spurte at de foretrekker tradisjonelle eiendomsmeglertjenester. De resterende ønsker å involvere seg mer i eget boligsalg gjennom digitale løsninger.

– Majoriteten av boligselgerne sier de ønsker tryggheten som en eiendomsmegler gir. Undersøkelser viser at folk er mer redde for hva de kan tape ved ikke å bruke en eiendomsmegler, enn hva de kan spare ved å selge boligen selv. Derfor har trygghet vært viktig for oss å ivareta i Samsolgt, fortsetter Hveem.

Han legger til at kun syv av ti boligkjøpere oppgir at de aldri kunne tenke seg å kjøpe av en privat selger. Samt at kun rundt én prosent av boligene som ligge rute på Finn.no selges av private.

- Flere har også påstått at eiendomsmeglerens dager snart er talte. Vi får ikke dette bildet til å stemme, fortsetter Hveem.

For de som fortsatt ønsker tradisjonell eiendomsmegling, så er det fortsatt mulig. For dette tilbudet vil fortsatt bestå.

Kommentarer til denne saken