DnB NOR senker renta

Rentekutt i England gir rentekutt i Norges største bank.

07.11.08 08:13

DnB NOR besluttet i dag endelig å sette ned sine boliglånsrenter med virkning fra 0,50 prosentpoeng. Ifølge en pressemelding fra banken er det rentekuttet i Bank of England som er årsaken til at norske bankkunder kan gå inn i julehandelen med litt fetere lommebok.

«På bakgrunn av fallende pengemarkedsrente gjennom uken har DnB NOR besluttet å sette ned renten på boliglån med 0,50 prosentpoeng med virkning allerede fra 30. november.

Ser til England
- Vi har hele tiden vært tydelige på at utviklingen i pengemarkedsrentene er avgjørende for vår rentesetting. Samtidig har vi lovet å komme raskt på banen så snart forholdene gjør det mulig. Etter Bank of Englands kraftige rentekutt i dag har pengemarkedsrenten gått ytterligere ned. Derfor trykker vi nå raskt på renteknappen og vil iverksette rentekuttet allerede fra 30. november, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB NOR.

Beste boliglånsrente vil etter endringene være 6,75 prosent. Innskuddsrentene på sparekonti for personkunder i DnB NOR reduseres med inntil 0,50 prosentpoeng. I bedriftsmarkedet er rentereduksjonen på 0,50 prosentpoeng.

De nye rentesatsene gjelder fra 12. november 2008 for nye boliglån. For eksisterende boliglån vil de nye satsene gjelde fra 30. november 2008. Endringene i innskuddsrenter for personkunder gjelder fra 8. desember 2008.»

Søster følger etter
Nå har også Postbanken, som eies av DnB NOR, bestemt seg for å sette ned renta med 0,5 prosentpoeng. Deres rentenedsettelse gjelder fra 11. november.

Dermed blir beste lånerente 6,75 prosent.

Misfornøyd med renta?Nettavisen flytter lånet ditt gratis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.