*Nettavisen* Økonomi.

DnB NOR vil legge om fastrentepraksis

Storbanken DnB NOR vil gå bort fra praksisen om såkalt passiv aksept for fastrenteavtaler.

Beslutningen kommer i kjølvannet av kritikk fra Forbrukerrådet. Passiv aksept innebærer at banken automatisk fornyer fastrenteavtaler ved avtalens utløp.

- Vi er helt enige med Forbrukerrådet i at det er en bedre løsning å gå bort fra dette. Nå vil vi avvikle ordningen, men vi jobber med å finne en overgangsløsning, sier informasjonssjef i DnB NOR, Eivind Grønstad, til TV 2 Nettavisen.

Postbanken er den eneste andre banken i landet som opererer med passiv aksept. Også der har bankledelsen signalisert at ordningen er på vei ut.

Forbrukerrådet har påpekt at de aller fleste bankene i Norge i dag har som praksis å tegne helt nye avtaler for fastrente når den gamle løper ut. Flere kunder er dermed uvant med problemstillingen som oppstår ved passiv aksept. Videre hevder Forbrukerrådet at en fastrenteavtale er så økonomisk omfattende og bindende at det bør hentes inn aksept før slike fornyes.

- Problemet med å gå bort fra ordningen er at dette er nedfelt i de gamle avtalene. Dermed kan kunder med fastrente kreve automatisk fornyelse, sier Grønstad.

Han kan ikke si når DnB NOR vil gå helt bort fra ordningen, eller hvordan en overgangsløsning vil utformes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.