Norges Bank satt opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 15. desember.

– Etter Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 15. desember, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten. Konserndirektør for personmarkedet i DNB i en pressemelding.

Brer om seg

Banken skriver at de nye rentene vil gjelde for nye boliglån og innskudd fra 20. desember, og for eksisterende boliglån og innskudd fra 30. januar 2023.

Ikke uventet følger flere banker etter: SpareBank 1 SR-Bank skriver i en børsmelding at hever renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, tilsvarende endringen fra Norges Bank.

Også Sparebanken Sogn og Fjordane og Sparebanken Øst varsler økt boliglånsrente med inntil 0,25 prosentpoeng, som følge av Norges Banks julerentehopp.

Nordea dilter etter

Nordea bekrefter også mandag ettermiddag at de har valgt å gå til det samme skrittet.

Rentesatsene på boliglån økes med inntil 0,25 prosentpoeng. Tilsvarende økes renten på innskuddssiden med inntil 0,25 prosentpoeng.

– Vi har besluttet å øke rentene på boliglån og innskudd, som følge av Norges Banks nye renteheving, sier Randi Marjamaa, leder for personmarked i Nordea Norge i en pressemelding.

Også KLP Banken øker boliglånsrenten. De nøyer seg med inntil 0,2 prosentpoeng, bekrefter de i en pressemelding. Innskuddsrentene øker med inntil 0,25 prosentpoeng.