Torsdag morgen la DNB frem kvartalsrapporten for tredje kvartal i 2022.

Tallene viser at banken har høstet et resultat på 7575 millioner kroner. Dette er en økning på 692 millioner kroner sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

Rustet for tøffere tider

Landets største bank mener kundene er godt forberedt i møte med rentehevinger og strømregninger denne vinteren.

– Vi opplever at kundene våre er rustet til å håndtere den nye økonomiske hverdagen, men samtidig har vi stor forståelse for at noen kunder kan være bekymret for egen økonomi. Vi har rådgivere og eksperter over hele landet som er klare for å gi god rådgivning til dem som har behov for det framover, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Banken hentet inn 12,25 milliarder i netto renteinntekter. Dette er en kraftig økning fra 2021-tallene, da banken tjente 9,76 milliarder på denne posten.

Forbrukerøkonom Lene Drange forklarer at hoppet i renteinntektene har følgende effekt for kundene:

– Dette betyr at kundene betaler mer for sine lån og at mange har mye lån. Det betyr også at enkelte kunder har en høyere rente enn nødvendig så her bør alle sjekke sine vilkår. Det er helt tydelig at innskuddsrenten er for lave, sier Drange til Nettavisen.

– Den henger etter rentehevingene som har kommer etter den siste tiden, for de fleste innskuddskontoene, det kan være unntak, legger hun til.

Inskuddsrente er renten du får på penger du har satt inn i banken.

Banken viser også til at inntektene fra kundedrevne aktiviteter holder seg på et høyt nivå i kvartalet, og er oppe 294 millioner sammenliknet med tredje kvartal i 2021.

Les også: Den gylne grensen for avdragsfrihet: – Hvis du har det er det ganske enkelt

Turbulente tider

Konsernsjefen er også imponert over tilpasningsevnen til norsk næringsliv.

– Jeg er imponert av at norsk næringsliv viser en robusthet og en imponerende evne til å tilpasse seg i turbulente tider. Norske bedrifter har høyt aktivitetsnivå, noe vi ser i hele vår bedriftsportefølje. Kundene våre fortsetter den grønne omstillingen. Vi finansierte bærekraftige prosjekter for 43 milliarder kroner i dette kvartalet. Hver femte norske krone som DNB har bidratt med å hente inn i obligasjonsmarkedet har nå en bærekraftsprofil, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.