*Nettavisen* Økonomi.

DNB: Problemer med transaksjonsbetalinger mandag

Illustrasjonsbilde av norske pengesedler. Kroner - penger - kontanter - sedler - Norges Bank - privatøkonomi - feriepenger - lønn

FÅR IKKE PENGENE: DNB sliter med å betale ut penger kundene deres skulle ha fått mandag.  Foto: Alexander Winger (Nettavisen)

DNB har hatt transaksjonstrøbbel mandag, men melder at de er i ferd med å løse problemet.

16.06.20 10:39

Et betydelig antall kunder i DNB opplever at penger som skulle kommet på konto mandag, fortsatt ikke er på plass.

Problemet ligger i en fil med transaksjonsdata og gjelder kun transaksjoner fra mandag. DNB har iverksatt tiltak for at kunder som er rammet av problemene kan få hjelp.

– De som har havnet i en vanskelig situasjon som følge av transaksjonsproblemene, kan få hjelp til kreditt om de kontakter vårt kundesenter, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til NTB.

Problemet rammer både bedrifts- og personkunder som skulle fått gjennomført transaksjoner som betalinger, overføringer og lønn/feriepenger fra andre banker til DNB.

– Våre eksperter jobber nå parallelt med flere ulike løsninger, og vi har gode indikasjoner på at vi nærmer oss en løsning.

Les også: Slik sikrer du økonomien før samlivsbrudd (+)

Dalsbø ber om at kun kunder som har akutt behov tar kontakt, fordi det for øyeblikket er stor pågang på kundesenteret.

Nettavisen har vært i kontakt med kommunikasjonsrådgiver Marte Anundsen Vilming i DNB, og hun har ikke besvart Nettavisens spørsmål på eksakt hvor mange kunder som er rammet.

Les også: DNB: Viruset kutter din lønnsvekst i to

- Vi beklager på det sterkeste til de som er rammet, og har full forståelse for at det kan skape vansker når pengene ikke kommer på konto slik de skal. DNB gjør alt vi kan for å rette opp i problemene slik at våre kunder kan få overført pengene så raskt som mulig, sier hun.

Vilming påpeker imidlertid at det er vanskelig å garantere eller spå når problemene er fikset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag