Se hele podkasten Stavrum & Eikeland med Kjersti Braathen her:

DNB-sjef Kjerstin Braathen er Norges mektigste næringslivskvinne, ifølge Kapital. Ikke så rart, da banken hun leder er den desidert største vi har. Er det noen som føler på pulsen status på norsk økonomi, så er det DNB. Hos Stavrum & Eikeland kommer hun med en gladmelding.

– Det kommer absolutt til å gå bra for de aller, aller fleste i Norge i 2023, sier Braathen.

Boligrenta kommer fortsatt til å stige litt i starten, men hvor mye og når det snur, hører du Braathen fortelle i podkasten Stavrum & Eikeland.

Så langt har Vipps vært en suksess, men at det er den dyreste oppfinnelsen som har skjedd norske barnefamilier i nyere tid, er det få som kan være uenige i. Hos Stavrum & Eikeland røper Braathen hvilket hysteriske kallenavn noen har gitt den populære tjenesten.

Se her hvilket kallenavn:

Lærte seg fotballspråket

Braathen jobbet i 13 år i DNBs shipping og offshore avdeling. For at hun skulle blende inn i det mannsdominerte shipping miljøet måtte hun, til tross for at hun mislikte fotball sterkt, lese seg opp på lag og spillere. Hvordan det er mulig å ikke like fotball, når du vokser opp nesten vegg i vegg med Åråsen stadion på Lillestrøm i Tom Lund sine glansdager, forblir en gåte for de fleste. Det til tross for at hun gikk i klasse med datteren til, nettopp, Tom Lund.

Se Braathen fortelle om hennes forhold til fotball og LSK her:

En rekke norske milliardærer har rømt Norge i høst, verdier for over 400 milliarder kroner er borte. Nå roper DNB-sjefen varsku.

– Norge er et land som har lite privat kapital og er faktisk mye mer avhengig av de internasjonale kapitalmarkedene enn noen av landene rundt oss, sier Braathen.

Se hele Braathens bekymring her:

Hos Stavrum & Eikeland diskuteres også om boligrenten kommer til å passere fem prosent, Finanstilsynets innblanding i norske bankers drift, om gjeldsgaloppen hos nordmenn flest og ikke minst om DNB tar nok risiko når de har så lite tap på utlån til næringslivet.

Hør flere episoder av Stavrum & Eikeland på Spotify eller Apple Podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnéa Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen, Reynir Indahl, politiker-nestor Gudmund Hernes, Tinder-dama Cecilie Fjellhøy, oljeanalytiker Jarand Rystad, fotballegende Jan Åge Fjørtoft, Yara-sjef Svein Tore Holsether, Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim, Shabana Rehman, Trond Giske, Ingebrigt Steen Jensen, investor Arne Fredly, Telenor-sjef Sigve Brekke, Hadia Tajik, for å nevne noen.