*Nettavisen* Økonomi.

DNO-fest på børsen

Det er mye rødt å spore i toppen på Oslo Børs ved ukestart, men oljeselskapet DNO spretter til værs på gode nyheter.

23.05.05 16:24

Det John Fredriksen dominerte rederiet Frontline begynner uken med lite børsras, på 1,29 prosent. Ifølge Finansavisen har stortankmarkedet klappet sammen den siste tiden, og tankratene er på vei ned. Frontlines inntjening på to av tre hovedruter ligger under det som må til for å dekke kostnadene, melder TDN Finans.

Norsk Hydro og Statoil går også ned, med henholdsvis 1,09 og 0,46 prosent. En fallende oljepris driver selskapene nedover. Også DnB NOR synker, med 0,40 prosent.

Telenor ligger i rødt, men blir i dag notert uten et utbytte på 1,50 kroner. Dermed stiger selskapet i realiteten 0,50 kroner per aksje. Det ble mandag morgen kjent at den norske telegiganten skal kjøpe svenske Bredbåndsbolaget og danske Cybercity for syv milliarder kroner.

Det er flere andre selskaper som står i rødt på listen over de mest omsatte aksjene. Tomra er ned 1,42 prosent, mens Stolt-Nielsen slanker seg 1,90 prosent. Orkla, Tandberg og Yara følger etter.

Oljeselskapet DNO oppjusterer estimatene på Nabrajah-feltet til 68 millioner fat, der DNOs andel er 44 millioner fat. I tillegg kom nyheten om at selskapet skal overta en eierandel på 60 prosent og operatørskap i en blokk i Nordsjøen fra Elixir Petroleum Ltd.

Dermed spretter DNO til værs, med 8,09 prosent.

Fast og PGS er opp respektive 0,67 og 2,98 prosent, mens Kværner legger på seg 4,96 prosent. Også Aker stiger, med 4,62 prosent.

Hovedindeksen endte ned, med 0,34 prosent til 254,42 poeng. Det er 72 selskaper som faller, mens 52 stiger.

Utviklingen på Oslo Børs kan du følge her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag