Gå til sidens hovedinnhold

DNO mer enn dobler investeringene: Skal bruke 3,8 milliarder kroner

Skal investere 2,18 milliarder kroner i Kurdistan og 1,65 milliarder på norsk sokkel.

- Med våre nylige oppkjøp har DNO blitt et mer balansert selskap. Vi fortsetter å generere betydelig kapital med ultra-lave kostnader, kortsiktige og svært produktive felt i Kurdistan, men nå har vi et sterkt bein nummer to i Nordsjøen, sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en melding onsdag.

I januar sikret det norske oljeselskapet DNO seg kontroll over Faroe og selskapets norske eiendeler etter et fiendtlig oppkjøp. Dermed har DNO for alvor etablert seg på norsk sokkel, og selskapet forventer at rundt 20 prosent av den totale produksjonen vil være norsk olje.

Les også: Giganttap for Plantasjen

Store investeringer

I en børsmelding onsdag morgen skriver DNO at det planlegges for investeringer i Kurdistan verdt 250 millioner dollar og 190 millioner dollar i Nordsjøen. DNOs boreprogram inneholder nå 36 brønner, det høyeste antallet i selskapets 48 år lange historie. DNO vil totalt investere 440 millioner dollar - 200 millioner dollar mer enn i fjor. DNO har totalt 90 lisenser på norsk sokkel, etter å ha blitt tildelt 26 letelisenser i januar.

I første kvartal produserte oljefeltene i Kurdistan 89.400 fat per dag, mens DNOs felt i Nordsjøen produserte 18.200 fat per dag. Oda-feltet i den sørlige delen av Nordsjøen kom i produksjon i mars, og kommer til å produsere opp mot 30.000 fat per dag, ifølge selskapet.

DNO leverte i første kvartal i år en omsetning på 204,1 millioner dollar - 1,78 milliarder kroner. Det er 43 prosent høyere enn omsetningen i samme periode i 2018. Selskapet leverte et resultat før skatt på 15,7 millioner dollar, 1,1 millioner bedre enn fra samme periode i fjor.

Les mer: «Katastrofalt» norsk fall for Tesla

Les også: Petter Stordalen tok opp privatflyet med Helga Byfuglien etter Nettavisens sak

Kommentarer til denne saken