*Nettavisen* Økonomi.

DNO-sjef etterforskes for skattefusk

Berge Gerdt Larsens selskap kjøpte en falleferdig villa i 1996, pusset den opp og solgte den til Larsen to år senere, uten prisstigning. Nå krever likningsmyndighetene flere millioner i skatt.

23.02.06 08:17

På en av Bergens peneste adresser kjøpte Larsens heleide selskap Oil & Gas, det nåværende Kver AS, villaen for 3,1 millioner kroner. Til tross for at den var noe restaurert, var den fortsatt et oppussingsobjekt.

Og oppussing ble det. I torsdagens utgave av Bergens Tidende kommer det fram at under Larsens kones ledelse var det høy aktivitet med bygningsarbeidere i huset. Blant annet ble det bygget en flislagt hundedusj i garasjen, og kjøkken, bad og peis ble oppgradert. Regningen gikk til Oil & Gas.

To år etter kjøpet, solgte selskapet villaen til Larsen for 3,1 millioner kroner. Til tross for omfattende oppussing og en gjennomsnittlig verdistigning i markedet på minst tolv prosent, hadde prisen altså ikke steget en krone. Det syntes likningsmyndighetene var mistenkelig, og har nå kommet med et krav på 4,5 millioner kroner til Larsens selskap. Trolig blir han også straffelignet privat for en ukjent sum, ifølge BT.

Boligkuppet kan dermed bli en kostbar affære for DNO-sjefen.

Verken likningssjef Svein Arne Lindebjerg, Berge Gerdt Larsen eller Kvers advokat, Svein Aage Valen har kommentert saken overfor avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.