Gå til sidens hovedinnhold

DNO-topp ville stanse etterforskere

DNO styreleder Berge Gerdt Larsen forsøkte å få stanset skattevesenets innsyn på en server selskapet hans eier.

Han tapte i retten, men han har ennå ikke gitt opp og skal i retten igjen neste år.

For to år siden tok Bergen likningskontor og Hordaland fylkesskattekontor kopi av en dataserver eid av Berge Gerdt Larsens selskap Kver AS.

Ifølge Bergens Tidende ville myndighetene ha tilgang til regnskapsbøker og andre dokumenter fra Bernh. Larsen Holding (BLH) AS, et selskap eid av Larsens nå døde far.

Da myndighetene også ville ha tilgang til elektronisk informasjon i tillegg til papirene, ble det stans i samarbeidet. BLH leide serverplass av Kver, hvilket ville gjøre også dokumenter fra Kver tilgjengelig.

Kver har siden 1999 vært etterforsket for økonomisk utroskap og skattesvikt etter at selskapet solgte aksjer billig til et selskap på Jomfruøyene. Dette selskapet, Norden Oil, mistenkes å være kontrollert av Larsen. Norden Oil solgte de samme aksjene til DNO for over tre ganger så mye som de ble kjøpt for.

I fjor sommer fikk skattemyndighetene beskjed om at de kunne beholde dokumentene av Oslo tingrett, men dette anket Larsens advokater. Et annet problem er at myndighetene ikke kan søke etter annen informasjon enn den som omhandler BLH direkte.

Kver har anket dommen i Oslo tingrett til Lagmannsretten. Saken er ikke berammet før neste år.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken