Gå til sidens hovedinnhold

Dobbel omsetning og aksjerabatt

Mamut er på tur på børs, og gründeren Eilert Hanoa tror på en dobling av omsetningen innen tre år. Samtidig takker Hanoa kundene sine med å tilby en aksjerabatt til Mamut-brukerne.

Mamut er markedsleder på økonomi og ERP-systemer i Norge talt i antall brukere, og selskapet har ekspandert og finnes nå i Sverige, England og Nederland. Men Hanoa har ikke tenkt å stoppe der, og kommer til å ekspandere til flere nordeuropeiske land i tiden framover.

- Jeg kan ikke si noe om når, vi har akkurat rullet ut virksomheten i England og Nederland, men vi ser helt klart videre i Europa, sier Hanoa under presentasjonen av selskapets børsintroduksjon onsdag.

Mamut skal vokse organisk, så Hanoa er ikke på tur inn i en oppkjøpsrunde.

- Det kan hende vi kjøper et lite selskap i Nederland eller England, men det er mer som en ansettelsesprosess. Et eventuelt oppkjøp kommer ikke til å gi noen omsetningseffekt, sier Hanoa.

Mamut-sjefen mener selskapet kommer til å doble omsetningen innen maksimum tre år. I 2003 endte omsetningen på 116 millioner kroner, en dobling fra resultatet i 2000.

- Vi tror kanskje det er mulig å gjøre det noe raskere denne gang, sier Hanoa.

Mamut-aksjene legges nå ut for åpen tegning, men Hanoa gir kundene sine et nokså uvanlig tilbud. Dersom du har en gyldig serviceavtale på et Mamut-produkt, får du 10 prosent rabatt på opp til 2000 Mamut-aksjer. Rabatten er begrenset til en tildeling per kundeforhold.

Mamut legger ut 7 millioner aksjer, og prisintervallet er satt mellom 6 og 9 kroner. Sist omsetning av Mamut-aksjer i gråmarkedet gir en pris på 8,70 kroner. Selskapet kommer med det til å hente inn mellom 42 og 63 millioner kroner i emisjonen, og pengene skal brukes til å styrke egenkapitalen og jobbe med en internasjonal satsning.

Ingen av dagens eiere selger seg ned i forbindelse med børsnoteringen.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen