*Nettavisen* Økonomi.

Dødskyss til hjemme-PC fra Foss

IKT-Norge mener Bondevik-regjeringen med forslaget til statsbudsjett torpederer hjemme-PC-ordningen.

- Forslaget fra avtroppende regjering betyr at hjemme-PC-ordningen blir mer eller mindre kvalt. Dette er meget beklagelig og det er ikke måten å vise en aktiv vei til kunnskapssamfunnet på.

Den skattesubsidierte hjemme-pc-ordningen har vært god for å få fortgang i utbredelsen av hjemme-pc-er og styrket den digitale kompetansen, mener IKT-Norge.

- Med forslaget til ny forskrift vil regjeringen bremse en ønsket utvikling av bredbåndsmarkedet i Norge. IKT-Norge har full tillit til at den nye regjeringen vil reversere dette forslaget og tvert i mot utvide ordningen til også å gjelde sosiale grupper som i dag faller utenfor ordningen, heter det i pressemeldingen.

- Vi har kjempet mange harde kamper både for å få ordningen innført og for å få den videreført og vi gir oss uten sverdslag på denne viktige saken, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge i en kommentar.

- Vi er også meget forundret over hvordan skatt på bruk av mobiltelefoner betalt av arbeidsgiver skal praktiseres. Stadig flere bedrifter har gått over til trådløs bedrift og har mobil som eneste telefon. Hvilket regime man skal legge opp til for å vurdere hva som er hva når det gjelder tjenestemessig bruk blir en gåte, heter det.

- Vi er rett og slett redd for at dette kan bli en ny papirmølle og et nytt byråkrati, og det står absolutt ikke i stil med den avtroppende regjeringens ønske om et enklere samfunn, mener Hoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag