Gå til sidens hovedinnhold

Dollarkursen rett til værs

Dollarkursen stiger kraftig, mens den norske krona går motsatt vei. - En strøm av gode nyheter gjør at markedet nå får mer tro på den amerikanske økonomien, sier valutaanalytiker Eirik Larsen.

Dollarkursen har lagt godt på seg de siste to dagene. Siden helgen har kursen styrket seg med godt og vel 15 øre.

Dagens notering på 7,51 kroner er den høyeste registrerte på over en måned. Stiger kursen til 7,52 må vi helt tilbake til oktober i fjor for å finne høyere noteringer.

- Dollaren har gått sterkt som følge av en synliggjøring av vekstforskjellene mellom USA, som går bedre enn man hadde trodd, og euro-området, som igjen går dårligere enn ventet, sier valutaanalytiker i DnB Markets, Eirik Larsen, til TV 2 Nettavisen.

Mens nøkkeltall har vist positive tendenser for lokomotivet USA, har euroen blitt rammet av tall som viser resesjon i Tyskland.

- Nøkkeltallene fra USA overskriver det analytikerne hadde sett for seg. I tillegg er oppgangen i aksjemarkedene med på å trekke dollaren opp, sier Larsen.

Han venter at kursen kan komme til å stige ytterligere ut over høsten.

Samtidig som dollaren styrker seg, faller krona på spekulasjoner om ytterligere rentekutt fra Norges Bank.

- Norges Bank har kuttet renta med store skritt, og rentedifferansen har minket kraftig over sommeren. Dette gjør krona mindre attraktiv, sier Larsen.

Han venter imidlertid ikke at kronekursen vil fortsette den nedadgående tendensen.

- Vi mener sentralbanksjefen har nådd rentebunnen for denne gang, og dermed kan vi komme til å se en stabilisering og også perioder med styrking av kroneverdien ut over høsten, sier Larsen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen