*Nettavisen* Økonomi.

Domino's gir seg i Norge

Eieren av Dolly Dimples og Domino's gir seg i Norge etter litt over to år.

17.10.19 10:24

Saken oppdateres.

Domino's gir seg i Norge etter å ha kommet inn med brask og bram i 2017 da de overtok Norges tredje største pizzakjede Dolly Dimple's.

Nå, etter bare drøye to år i Norge, er det imidlertid slutt.

I sin kvartalsrapport opplyser Domino's at de vil trekke seg ut av Norge og andre «internasjonale» markeder, som Sverige, Island og Sveits.

- Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder er vi ikke de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor besluttet å gå ut av disse markedene på en ordentlig måte, skriver David Wild, sjef for Domino's Pizza i Vest-Europa, i en melding.

Domino's eier 57 butikker i Norge, 47 med navnet Domino's og 10 Dolly Dimples. De har imidlertid slitt tungt med å få butikken til å gå rundt.

Les også: Kjempesmell for Domino's i Norge

Salgsinntektene til Domino's var ned 0,3 prosent i tredje kvartal, til tross for at en rekke nye butikker. Tar man vekk effekten av de nye butikker og bare sammenlikner med salg i tilsvarende butikker, var salgsinntektene for butikkene med Domino's-merkevaren ned katastrofale 16,5 prosent så langt i år.

Domino's-salget har vært svakt i lengre tid og selskapet har gjennomført en snuoperasjon for å komme på rett kjøp, men de medgir nå at resultatene av de har vært «blandede».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag