Da CBS-reporteren ville vite hvorfor det er viktig å være best i verden på å teste folk, ba Trump den kinesiskfødte journalisten spørre Kina i stedet.

Se video øverst i saken.

President Donald Trump sin pressebrifing i Rosehagen mandag var rigget til å handle om selvskryt om hvordan USA er best i verden på å teste flest mulig for koronasmitte. Donald Trump fikk spørsmål fra CBS News sin korrespondent i Det hvite hus, Weijia Jiang, om hvorfor Trump-administrasjonen skryter så mye av hvor mange tester de gjennomfører sammenlignet med andre land.

Les også: Siw (27) har gått ned 40 kg. Særlig én ting har hun kuttet fra kostholdet (+)

– Hvorfor betyr det noe? Hvorfor er det en global konkurranse for dere hvis amerikanere hver dag fremdeles dør og vi fremdeles får flere tilfeller hver dag, spurte Jiang.

– Vel, de dør overalt i verden. Og kanskje det er et spørsmål du burde stille Kina. Ikke spør meg. Still Kina det spørsmålet, OK? Når du stiller dem det spørsmålet, kan du komme til å få et veldig uvanlig svar, svarte Trump, og signaliserte at han ville ha nytt spørsmål fra ny reporter, og det var Kaitlan Collins fra CNN sin tur.

Les mer: Seks av ti støtter regjeringens gjenåpningsplan

Hun lot imidlertid Jiang få mulighet til et oppfølgingsspørsmål:

– Sir, hvorfor sier du det spesielt til meg, spurte Jiang, som har jobbet for CBS News siden 2015, født i Xiamen i Kina, men flyttet til USA med familien da hun var 2 år.

Les mer: Slik slår Kina brutalt tilbake mot Trump

Slemme spørsmål

Trump parerte kjapt med at han ville sagt det til «hvem som helst som stilte et slemt spørsmål».

– Det er ikke er slemt spørsmål, påpekte Jiang, og gjentok det første spørsmålet:

– Hvorfor betyr det noe?

Trump ignorerte henne, ba om et nytt spørsmål, men da han så CNN-reporter Collins nærme seg mikrofonen sa han «nahh, det er greit» og viftet henne bort.

– Men du pekte på meg, sa Collins.

– Jeg pekte, og du svarte ikke, parerte Trump.

Kommentar: SVs skatteøkninger på 20 milliarder tar livet av næringslivet etter koronakrisen

Takk for i dag

Collins sa hun ville la Jiang avslutte spørsmålet fra CBS, og spurte om hun kunne stille sitt spørsmål nå.

Trump avsluttet da bare hele seansen med å si takk for i dag, snur resolutt ryggen til pressen og går.

Les også: Elon Musk bryter koronareglene for å åpne Tesla-fabrikk: – Skal noen i fengsel, så ber jeg om at det er meg

Både Jiang og Collins, i likhet med de fleste andre reporterne til stede på pressebrifingen, hadde på seg masker mandag. Dette kommer i kjølvannet av nyhetene om at ansatte i Det hvite hus, inkludert rådgiveren til visepresidenten og en av presidentens ansatte, har testet positivt for koronavirus.