Se hele vodcasten Stavrum & Eikeland her:

Morten Klein startet som dørvakt i Oslo for litt over 30 år siden. Med sin over 1,90m høye kraftige kropp og glattbarberte hode, kan han lett ta på seg samme rolle, hvis han mot all formodning roter bort hele formuen på over to milliarder.

- Det var en som prøvde å knivstikke meg første kvelden og en som tok en pistol mot hodet mitt andre kvelden, sier Morten Klein da han gjester podcasten Stavrum & Eikeland.

Se Klein fortelle om de brutale hendelsene under:

Etter et kort intermesso som en av Norges første realitydeltakere, tjente Klein seg søkkrik på spillautomater og online gambling. Han har videreinvestert iblant annet kryptovaluta og eiendom. Bak alt finner vi den kinesiske filosofen, Sun Tzu og boken hans, «Kunsten å krige», en bok som handler vel så mye om å unngå krig.

- «Kunsten å krige» handler like mye om at man kan oppnå mye med forhandlinger og det å være forberedt, sier Klein til Stavrum & Eikeland.

Du må kjenne motstanderen, rett og slett. Til Stavrum & Eikeland forteller Klein hvordan Sun Tzu har hjulpet ham i det meste av livet, blant annet til å bli rangert som Norges beste pokerspiller, mann mot mann!

- Det er jeg stolt av. Å være en god pokerspiller handler om risiko vurdering og forstå den man spiller mot, sier Klein.

Står monoploet til Norsk Tipping for fall?

Juvelen i Kleins forretningsimperium er spilleselskapet Cherry. Han har sterke meninger om den norske spill politikken og monopolet til Norsk Tipping.

- I Norge har man mange instanser som har samme generalforsmaling, Norsk Tipping, Kulturdepartementet, Lotteritilsynet, en gruppe som feilinformerer politikerne og som over tid har fremprovosert feile beslutninger fra politikerne, etter min mening, sier Klein.

Han mener imidlertid en endring vil presse seg frem, da trenden er at spill og shopping mer og mer går hånd i hånd.

- Play to Earn, det vil si at når du spiller, skal du tjene penger, det skal ikke koste. Shopper du i dag på nettet, kan du dele det du shopper med vennene dine, som igjen shopper og da får du inntekter.

Hos Stavrum & Eikeland forteller Klein også om hvorfor kryptovaluta er fremtiden, om verdien på kryptokunst, om sitt forhold til illegale pokerklubber, om fremtidens aksjebørser og ikke minst om sitt Lego-fetisj.

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podkast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen, Reynir Indahl, politiker-nestor Gudmund Hernes, Tinder-dama Cecilie Fjellhøy, oljeanalytiker Jarand Rystad, for å nevne noen.