*Nettavisen* Økonomi.

Dow opp - Nasdaq ned

De store selskapene sørget for Dow Jones-oppgang onsdag, mens Nasdaq fikk et tilbakeslag.

Dow Jones startet svakt ned, men endte 0,9 prosent opp, på 10623,62 poeng. Nasdaq falt 0,26 prosent til 2142,45 poeng, mens den brede S&P-indeksen steg 0,77 prosent til 1147,59 poeng.

Det var de ledende industriselskapene, såkalte sikre papirer, som dro børslokomotivet. Finansgiganten J.P. Morgan og Merill Lynch kunne legge frem gode resultater, men det hadde begrenset effekt på selskapenes aksjeverdi. Likevel hjalp mange av de andre, store aksjene.

Flere analytikere har uttrykt skepsis til brennhete teknologi-aksjer, og mener at positive nyheter om inntjening allerede er priset inn. Onsdag valgte også mange investorer å sikre gevinster, noe som sterkt bidro til at Nasdaq endte i rødt.

Gevinstene ble i stor grad flyttet over i de store selskapene, såkalte blue chips, der analytikerne mener at det fortsatt er rom for oppgang.

Godt nytt for pengeflytterne var også ferske tall som indikerer ny opptur i boligbyggingen i USA. Det var ventet et fall i byggeaktiviteten, men steg den med 1,7 prosent i desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.