Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Dow på vei opp igjen

Dow Jones leder an starten på den økonomiske gjenreisningen på Wall Street og hadde nok futt til å havne på plussiden torsdag.

Investorene fikk seg en støkk onsdag, da Sentralbanken kunngjorde at renten forblir på 1 prosent, men ikke lenger lovet at den skulle bli på ett-tallet i «en betydelig tid fremover», men heller «være tålmodige» med renten. Dette gjorde enkelte investorer urolige for at oppgangen kommer tidligere enn de har regnet med.

Likevel mente en del analytikere at storsalget av aksjer var en overreaksjon – og kanskje hadde mange roet seg i løpet av natten. Men handelen torsdag bar fortsatt preg av Alan Greenspans ord.

- Vi ble pumpa av Feds uttalelser (onsdag), men reaksjonen er ikke fornuftig, sier Robert Lond, visepresident for investeringer ved Melhado, Flynn & Ass. til CNN Money.

- Tror du ikke at hvis Fed hinter om at renten vil gå opp tidligere, så betyr det at økonomien gjør det bra? Jeg mener at signalene lover godt for BNP (brutto nasjonalprodukt)-rapporten i morgen og neste ukes arbeidsledighetsrapport, sier Lond.

Fredag slippes en rekke økonomiske rapporter før børsåpning. Det er forventet at BNP i fjerde kvartal steg med fem prosent.

Nøkkeltall torsdag:

Dow Jones: opp 0,4 prosent, 41,92 poeng, til 10510,29

Nadsaq-indeksen: ned 0,4 prosent, 9,14 poeng, til 2068,23

S & P 500: opp 0,5 prosent, 5,63 poeng, til 1134,11

Følg USA-børsene her:

Dow Jones

Nasdaq

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!