Det har vært snakket mye om leveringsproblemer på biler, og det var grunn til å være pessimistisk da Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) la frem nye registreringstall for april.

Og ser man på totaltallene er det ganske mørkt: Det ble registrert 26,1 prosent færre biler i april enn samme måned i fjor.

Les også: Krise for bilprodusenter: - Den perfekte stormen blir sterkere

- Situasjonen med produksjonsutfordringer og utlevering av nye biler til ventende kunder er fortsatt merkbar. Samtidig vet vi at det er veldig mange biler i ordrereserver. Så fort det kommer en ny båtlast med biler øker utleveringstakten og pilene går opp. Det er fremdeles grunn til å tro at også 2022 blir et år med høyt nybilsalg, sier han.

Elbilene dominerer nå totalt

Men det interessante er likevel at nesten hele bortfallet er biler som ikke er elbiler: Det ble praktisk talt registrert like mange elbiler i april i år, som april i fjor.

Faktisk er april ble årets nest beste elbilmåned, bare slått av mars, som var en ekstrem måned kraftig preget av at Tesla sendte ut en større last elbiler fra sin fabrikk i Kina.

Oversikten over viser fordeling av alle nye biler de fire første månedene av året:

Les også: Elbil-tallene eksploderte etter ny Tesla-ladning: - Har aldri sett dette før

Ny elbil på toppen

Ser man på elbiler isolert, så ble det utlevert nesten like mange som i april 2021.

Den store vinneren i april ble Volvo, som med XC40 denne gangen danket ut blant annet VW ID.4, som ser ut til å bli den nye folkefavoritt.

Nesten 600 nye XC40 fikk skilt i måneden som gikk.

XC40 har for øvrig nylig kommet i en mer sportslig variant som har fått navnet C40., som langt på vei er den samme bilen med coupéform. C40 havnet på 16. plass over mest populære elbiler.

Les også

På langtur med Volvos nye elbil: Har et trumfkort få vet om: For mange kan det bli nær gratis bilhold

Topp 10 mest registrerte biler

I oversikten under ser man de 10 mest registrerte bilene i april. Med unntak av Yaris på 8. plass, er samtlige modeller elbiler.