Gå til sidens hovedinnhold

Drar kort 142 ganger i sekundet

I dag trekkes bankkort i Norge 142 ganger per sekund. Rekorden står for fall.

Sist lørdag slo handleglade nordmenn bankkort-rekorden fra lille julaften 2004, da vi brukte bankkortene våre hele 3,5 millioner ganger i butikkene.

Bittelille julaften ligger den an til at den ferske rekorden brytes, handelsnæringen venter storinnrykk, og vi bruker bankkortene som aldri før.

- Alltime-high
- Det blir nok ikke så veldig langt unna ny alltime-high i dag. Vi kommer sannsynligvis til å lande på 3,650 millioner transaksjoner med bankaksept-kort, sier Stein Arne Tjore i Bankenes BetalingsSentral (BBS) til TV 2 Nettavisen.

I tillegg kommer alle som handler med kredittkort.

Ved 16-tiden ble det trukket 142 ganger per sekund, noe som er hakket under rekorden fra lørdag. Da var antall transaksjoner oppe i nesten 200 per sekund.

Men i løpet av ettermiddagen venter Tjore at kortbruken vil stige til rundt 175 i sekundet. Årsaken til at lørdagens rekord ikke vil brytes på dette området, er at mange butikker har valgt å ha åpent til både kl 22 og klokken 23. Dermed spres shoppingen utover en lengre tidsperiode.

Milliardshopping før jul
Ifølge anslag fra Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) kommer vi til å bruke 2,4 milliarder kroner i løpet av dagen. Fredag punger vi ut med to milliarder kroner for å sikre oss de siste gavene.

Til sammen vil vi da bruke over 14 milliarder kroner på julehandelen.

Er du blant etternølerne, kan du få gode julegavetips her.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene