Gå til sidens hovedinnhold

Dressmann får straffeskatt

Kleskjeden Dressmanns svenske avdeling må punge ut straffeskatt til svenske myndigheter.

Klesbutikkjeden Dressmann i Sverige må betale 2,2 millioner svenske kroner i straffeskatt for 2002. Skattemyndighetene i Örebro, der svenske Dressmann er registrert, nekter å godta selskapets franchiseavtale.

Dressmann AB ble etablert i 1996, da norske Dressmann kjøpte en gruppe svenske butikker. Ifølge franchiseavtalen som da ble skrevet, skulle Dressmann AB betale royalties til det norske morselskapet.

Royaltysatsen ble satt til 7,5 prosent for omsetningen opp til 60 millioner svenske kroner, med avtagende prosentsatser for overskytende beløp. Summen har ligget på rundt 20 millioner per år, skrev Örebro-avisen Nerikes Allehanda mandag.

Svenske skattemyndigheter mener at varemerket Dressmann AB betaler royalties for, ikke hadde noe verdi i Sverige da det ble lansert der, og måtte bygges opp fra grunnen av. Dermed var det heller ingen saklig grunn for royaltybetalingen til Norge, hevdes det videre.

Eierskapsforholdene var heller ikke slik at de oppfylte kravene til en franchiseavtale, mener skattemyndighetene. De nekter derfor å godta Dressmann ABS krav om fradrag for 21 millioner kroner i royaltyutgifter, og pålegger Dressmann straffeskatt for disse pengene.

(NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre