*Nettavisen* Økonomi.

Drittpakke uten konsekvenser

Styret i Norske Informasjonsrådgivere (NIR) vil ikke se på informasjonsbyrået Gambit HKs plassering av negativ informasjon om Kanal 5 i mediene. Dette fordi saken ikke bryter med NIRs etiske regelverk.

Tidligere har et pr-byrå blitt kastet ut av foreningen, etter en drittpakke-sak i forbindelse med striden rundt Kværner for omtrent to år siden.

I forrige uke orienterte NIR-leder og administrerende direktør Lars Erik Grønntun i Gambit HK NIR-styret om selskapets arbeid på vegne av P4. Grønntun fortalte blant annet om plasseringen av negative opplysninger i mediene om kunden P4s konkurrent Kanal 5, skriver Kampanje.

Saken vil ikke bli tatt videre opp av styret, ettersom NIRs etiske regelverk sier at informasjon som videreformidles til tredjepart fra medlemsbyråene skal være sann og relevant, og at byrået skal tilkjennegi hvem som er deres oppdragsgiver.

NIR-styret ser ikke at disse kravene er brutt av Gambit.

Gambit HK sto bak opplysningene da Dagbladet og flere andre medier fikk tilbud om bakgrunnsopplysninger om en av Kanal 5s indirekte eiere. For å få bruke opplysningene, skulle Gambit og oppdragsgiver P4 ikke nevnes i saken, selv om journalistene som skrev artikkelen hele tiden visste dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.