Gå til sidens hovedinnhold

«Drømmedeal» for investorlegende

Procter & Gamble kjøper Gillette og skaper verdens største dagligvareprodusent. - En drømmedeal, sier investorlegenden Warren Buffett, som blir enda rikere.

Procter & Gamble offentliggjorde tidlig fredag planen om å kjøpte Gillette for 57 milliarder i aksjer og kontanter, 18 prosent over børskurs.

Dermed passeres nederlandske Unilever som verdens største leverandør av dagligvarer.

Giganter
Procter & Gamble har 110.000 ansatte og 52 milliarder dollar i omsetning i fjor, Gillette 35.000 ansatte og 9 milliarder i omsetning.

Procter & Gamble er mest kjent for Pampers bleier, men lager et utall produkter, med fokus på rengjøring og hygiene. Gillette lager også en rekke ulike produkter, men har sin styrke innen barberingsprodukter og batterier under navnet Duracell.

- Drømmedeal
En som har grunn til å juble er investorlegenden Warren Buffett, som er blitt USAs nest rikeste mann (etter Bill Gates) på sine langsiktige aksjeinvesteringer, blant annet i Gillette.

Buffett-selskapet Berkshire Hathaway er Gillettes største aksjonær. Budet fra Procter & Gamble verdsetter denne posten til 33 milliarder kroner.

- Det er en drømmedeal, sier Buffett til nyhetsbyråer fredag morgen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken