*Nettavisen* Økonomi.

Du blir sensurert på MSN

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Meldinger du sender til dine kontakter over MSN Messenger kan sensureres av MSN uten at du får beskjed om det.

16.02.06 13:47

ComputerSweden melder i dag at MSN har innført et filtreringssystem som stopper meldinger før de kommer frem til mottakeren hvis den inneholder gitte ord.

For å hindre virus
Jessica Börjel i MSN i Sverige sier til ComputerSweden at de tester ut et sanntidsfilter som analyserer meldinger og filer som kan medføre en risiko for brukerne. Dette for å hindre at for eksempel et virus sprer seg.

I praksis fungerer filteret på den måten at hvis en melding inneholder visse ord, så stoppes hele meldingen. Som sender får du ingen tilbakemelding om at meldingen ikke kommer frem, noe som normalt sett skjer hvis en melding ikke når frem.

Ingen meningssensur
TV 2 Nettavisen har så vidt fått testet ut noen ord og uttrykk. Det later ikke til å være noen form for meningssensur inne i det hele, kun filtrering på ord som potensielt kan inkluderes i skadelige lenker og så videre. Dette gjør også at meldinger med høyst legitimt innhold blir slettet, inkludert lenker en gjerne vil sende til sine kontakter.

Portalsjef Helge Birkelund i MSN Norge hadde ingen fullstendig liste over ord en bør unngå i meldinger for å være sikker på at meldingene kommer frem da TV 2 Nettavisen kontaktet ham torsdag ettermiddag.

Stopper millioner av nettadresser
En av ordene som sensureres er «download.php», som er navnet på en typisk adresse til en nettside hvor en kan laste ned programmer, bilder og lignende. Et søk på Google viser 3,3 millioner treff på dette, og dette er alle lenker MSN nå sensurerer bort, uavhengig om det er en skadelig lenke eller ikke.

Les flere IT-saker på våre IT-sider

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.