Du bør surfe 1,5 time på jobb

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto: Shutterstock (Shutterstock)

...hver eneste dag. Og jobben burde oppfordre til det!

Får du ikke lov til å surfe på nett når du er på jobb? Da bør du trekke fram en ny studie fra Universitetet i Melbourne som viser at ansatte som surfer i opp til 20 prosent av arbeidsdagen totalt sett er mer konsentrerte og mer produktive enn de som ikke surfer.

9 prosent mer effektive
- Folk som surfer på internett bare for moroskyld, innenfor en fornuftig grense på 20 prosent av sin totale arbeidstid, er omtrent 9 prosent mer produktive enn de som ikke gjør dette, forteller Dr. Brent Cocker ved instituttet for ledelse på universitetet.

Studien, som var basert på 300 forsøkspersoner, skyter hull på myten i mange bedrifter om at nettsurfing i arbeidstiden betyr tapt produktivitet.

Må koble av i løpet av dagen
- Folk trenger å koble av litt for å få tilbake konsentrasjonen. Tenk tilbake til når du satt på forelesninger: Etter rundt 20 minutter gikk konsentrasjonen trolig rett nedover, men etter en kort pause så ble konsentrasjonen gjenopprettet, forteller Cocker.

- Det samme gjelder på arbeidsplassen. Korte og beskjedne avbrekk, slik som å surfe på nettet, gir hjernen en sjanse til å slappe av, noe som fører til høyere totalt konsentrasjon i arbeidsdagen, noe som resulterer i høyere produktivitet, forteller han.

Såkalt WILB-ing
Fenomenet med privat nettsurfing på jobb har fått betegnelsen «Workplace Internet Leisure Browsing», eller bare WILB, og undersøkelsen viser at 7 av 10 arbeidstakere benytter seg av denne muligheten. De mest populære WILB-aktiviteten er produktsøk og nyheter. Nettspill havner på en god 5. plass, mens nettvideoer tikker inn på en 7. plass.

Og skal vi tro undersøkelsen fra Australia bør denne typen aktiviteter oppfordres til, fremfor å sperres for - slik mange bedrifter bruker store ressurser på.

Nettavisen gjør selvsagt vårt for at du skal bli mer effektiv gjennom arbeidsuken ved å hver fredag publisere en ny runde med «Se hva vi fant på internett», med fullt artikkelarkiv!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.