Gå til sidens hovedinnhold

Du har vel ikke lån her?

Har du lån i disse ti bankene bør du kanskje vurdere et bytte.

Vanligvis fokuserer vi på de beste (Les: rimeligste) boliglånene tilgjengelig i markedet, som for eksempel i artikkelen Superlånet som har én liten hake.

Denne gang snur vi på flisa og ser etter landets dyreste boliglån.

Se landets 10 dyreste boliglån i tabellen nederst i artikkelen.

Med utgangspunkt i Finansportalens oversikt over norske boliglånsprodukter har vi funnet frem til de ti dyreste.

Våre utvalgskriterier er et boliglån på minst to millioner kroner, flytende, rente, sikkerhet innen 70 prosent og nedbetaling over 25 år. Vi har rangert standard boliglån. Rammelån, førstehjemslån og lån med rentetak er ikke med.

Ifølge Finansportalen kan potensielle lånekunder velge mellom 150 låneprodukter som tilfredsstiller lånekriteriene. Siden mange banker ligger inne med flere produkter har vi luket ut mange slik at kun bankens rimeligste tilbud teller med i oversikten.

Se alle de 150 boliglånene som er rangert her.

Vegårshei Sparebank på bånn
Som vår tabell under viser er det Vegårshei Sparebank som tilbyr landets dårligste (Les: dyreste) boliglån i øyeblikket.

Banken beste tilbud ifølge Finansportalen er et boliglån med nominell rente på 5,0 prosent. Den effektive renten er 5,15 prosent. Slår du til på "tilbudet" må du ut med 11.722 kroner per måned i 25 år.

Sammenligner vi dette med tilbudet til Storebrand Bank, som ligger helt i motsatt ende av skalaen, ser vi at kundene i Vegårshei Sparebank kan spare betydelige beløp på å bytte bank.

Effektiv rente hos Storebrand Bank er 3,49 prosent - hele 1,66 prosentpoeng bedre enn Vegårshei. Terminbeløpet i Storebrand Bank er 9.936 kroner per måned. Tar vi hensyn til renteutgifter etter skatt blir den årlige netto besparelsen 15.431 kroner på å bytte til Storebrand.

Grong og Lillestrømbanken nesten på bånn
Grong Sparebank tilbyr en effektiv boliglånsrente på 5,1 prosent effektvit og tar dermed andeåplassen blant våre "verstinger".

Lillestrømbanken er ikke langt bak, med en effektiv rente på 5,0 prosent og dermed nummer tre blant verstingene.

Som tabellen under viser operer de ti dyreste boliglånsbankene med en effektiv rente mellom 4,63 og 5,15 prosent. De ti beste tilbyr alle renter på mellom 3,56 og 3,05 prosent.

Kommentarer til denne saken