Gå til sidens hovedinnhold

Dumper prisen på luksus-kåker

Meglerne spår bedre tider, men markedet for de dyreste boligene er tregt som sirup. En desperat selger i Holmenkollåsen dumper nå prisen fra 13 til 8,5 millioner.

Den rekordlave renta til tross - markedet for eiendommer til over ti millioner kroner er fortsatt svært labert. Det rekordraske salget av en 28-millionersvilla på Nesøya til Rema 1000-arvingen Kjell Magnus Reitan (28) hører med til unntakene.

Nå begynner mange å få det travelt. Flere ivrige boligselgere i det øverste prissjiktet har jekket prisen kraftig ned i håp om å lokke kjøperne ned fra gjerdet.

Dumper prisen med 35 prosent
I enkelte tilfeller er det tendenser til panikk. Eieren av den 554 kvadratmeter store villaen i Holmenkollveien 122 forlangte for noen uker siden 13 millioner kroner for eiendommen. Nå er prisantydningen redusert til 8,5 millioner. Det tilsvarer et priskutt på 35 prosent.

- Han ønsker å se om det setter fart i salget, sier eiendomsmegler Torbjørn Ek til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Ek har priskuttet allerede hatt den ønskede effekten.

- Det har vært en dramatisk økning i responsen, sier han.

Eneboligen Svarttrostveien 27 ligger i det samme området, og her har selgeren redusert prisforlangende med 2,5 millioner kroner til 14 millioner. En klassisk pariservilla i Oscarsgate på Oslos beste vestkant har lidd samme skjebne, og tilbys nå til 11 millioner kroner.

Venter til våren

Den fasjonable byvillaen i Fritznersgate 1 ble først forsøkt solgt for 30 millioner. Det gikk ikke. Supermegler Petter Andreas Poppe forsøkte seg med en prisantydning på 25 millioner, men heller ikke det førte fram. Nå er hele eiendommen trukket fra markedet.

- Den skal få hvile til våren, sier Poppe til TV 2 Nettavisen.

De færreste er solgt
TV 2 Nettavisen gikk gjennom alle eiendommene i prisklassen over ti millioner som lå ute for salg i slutten av august. Nå, nesten to måneder senere, er det kun et fåtall som er solgt. I tillegg har det kommet flere nye luksus-kåker ut på markedet den siste tida, slik at totaltallet i denne priskategorien har økt fra 35 til 38.

Likevel mener de tre stjernemeglerne TV 2 Nettavisen har snakket med at markedet er i klar bedring.

- Det har gått fra totalt dødt til en viss etterspørsel, sier Miguel Sørholt hos Eiendomsmegler1.

- Det er en nøktern, men klar positivt utvikling, supplerer Petter Andreas Poppe.

Skrudde opp prisen - fikk solgt

Kollega Torbjørn Ek minner om at pris ikke er den eneste parameteren som teller i boligmarkedet.

- Jeg har flere ganger overtatt objekter fra andre eiendomsmeglere, og justert opp prisen. Først da er de blitt solgt, sier han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot