*Nettavisen* Økonomi.

Dyrere rusbrus, billigere øl og vin

Dyrere rusbrus, billigere øl og vin, men svært få skattelettelser. Det er noen av lekkasjene fra statsbudsjettet som legges fram onsdag.

08.10.03 06:07

Til tross for løftene i Sem-erklæringen, er det få skattelettelser å spore i regjeringen Bondeviks forslag til statsbudsjett som legges fram onsdag. Ifølge TV 2 Nyhetene er dette noe av hva finansminister Per-Kristian Foss trekker opp av hatten i morgen:

  • Fagforeningsfradraget økes noe fra dagens 1450 kroner.
  • Lettelser i boligbeskatningen på tilsammen 750 millioner kroner.
  • Egen avgift på rusbrus. Her regner den med å ta inn 100 millioner kroner, som gis ut igjen i form av lavere avgifter på andre alkoholholdige varer.

Økt kollektivsatsing

Kollektivtrafikken er blant vinnerne i statsbudsjettet, og regjeringen øker blant annet statsingen på utbyggingen av togradio.

Men flere steder i landet settes det også i gang nye veiprosjekt. De aller fleste er utbedring av såkalte flaskehalser på stamveinettet.

Det bevilges dessuten mer penger til sikkerhetstiltak på sjøen.

Mer til barnehagene

Regjeringen følger også opp barnehagereformen med å innføre makspris. I tillegg bevilges penger til samlivskurs for nybakte foreldre.

Sentralt for Regjeringen når statsbudsjettet legges fram onsdag, er nok også det den mener er et av tidenes løft i økte bevilgninger til kommune-Norge.

Følg fremleggelsen av statsbudsjettet på TV 2 Nettavisen og web-TV onsdag fra klokken 09.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.