*Nettavisen* Økonomi.

Dyrest klær i Norge

Foto: (Ill.foto)

Skal du kjøpe klær, bør du ikke legge handleturen til Norge eller Island. Prisnivået er nemlig langt høyere her oppe i nord enn i de 25 EU-landene.

23.05.05 11:04

På Island og i Norge ligger prisene på klær og sko henholdsvis 49 og 34 prosent over gjennomsnittet i EU-landene, viser ferske tall fra Statistisk sentrabyrå.

Sveits ligger hakk i hæl på pristoppen.

Dyrere enn hos naboen
Også sammenliknet med Sverige, Finland og Danmark er prisene her til lands stive. Klær og sko koster 20 prosent mer i Norge enn i nabolandene.

Aller billigst er det å shoppe i Romania og Bulgaria, der prisene ligger henholdsvis 45 og 42 prosent under gjennomsnittet i for EU. Tyrkia og Polen er heller ikke særlig dyre når det gjelder klær og sko.

Sverige i EU-toppen
Innenfor EU er det Sverige som har det høyeste prisnivået. Hos søta bror er prisene 14 prosent over gjennomsnittet, og hele 46 prosent høyere enn i billig-landet Polen. Italia, Finland og Danmark ligger like bak.

Prisnivået på klær og skotøy i EU er ellers relativt likt. Mer enn halvparten av landene ligger jevnt innenfor pluss eller minus 10 til 12 prosent av gjennomsnittet.

Både Storbritannia og Frankrike, som har hovedsteder som trekker mange ivrige shoppere, havner under EU-gjennomsnittet.

Sammenlikningen av prisene baserer seg på 285 produkter innenfor klær og skotøy for herre, dame og barn. 31 europeiske land deltok i prisinnsamlingen, og undersøkelsen ble nylig lagt frem av Europakommisjonens statistikkontor, Eurostat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag