*Nettavisen* Økonomi.

Dyrt å drive Røkke-hytta

Foto: (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Det koster flesk å drive Kjell Inge Røkkes enorme fritidsbolig på Oppdal. Driftsselskapet Våningshuset AS fikk så vidt endene til å møtes i fjor.

02.08.04 16:35

Kjell Inge Røkkes gigantiske hyttetun på Oppdal kostet etter sigende nærmere 200 millioner kroner å bygge. Hyttekomplekset er heller ikke spesielt billig å drive: Tre ansatte har som sin hovedbeskjeftigelse å levere vaktmester- og personelltjenester i tilknytning til eiendommen.

I null

Røkke har valgt å skille ut driften av hyttetunet i et eget aksjeselskap, Våningshuset AS. Selskapet hadde driftsinntekter på drøyt 1,2 millioner kroner i 2003. I årsregnskapet, som ble frigjort av Brønnøysundregistrene mandag, går det ikke fram hvor inntektene kommer fra, men det er rimelig grunn til å anta at det dreier seg om oppgjør for bruk av hytta.

Utgiftene beløp seg til omtrent like mye, slik at årsregnskapet ble til slutt gjort opp med et overskudd på beskjedne 2.055 kroner.

Mesteparten av driftskostnadene er lønn til de tre ansatte pluss innleide vikarer. Lønnskostnadene utgjorde til sammen 1.171.732 kroner i 2003. Andre driftskostnader og avskrivninger summerte seg til cirka 90.000 kroner.

Ved årsskiftet 2003/2004 hadde Våningshuset eiendeler på til sammen 564.000 kroner. Verdien av tomta som selskapet forvalter er bokført til 308.000 kroner, mens selskapet hadde et bankinnskudd på cirka 145.000.

Eneaksjonær Kjell Inge Røkke har skutt inn 400.000 kroner i selskapet i form av aksjekapital.

18 bad

I årsberetningen gjør styret det klart at forholdene ligger godt til rette for videre drift. Styret består av menig styremedlem Kjell Inge Røkke og styreleder Ole Birger Giæver.

Virksomheten til Våningshuset representerer bare en liten del av driftsutgiftene for Røkkes hyttetun. I tillegg til vaktmester- og personelltjenester, må Røkke & co. i likhet med enhver annen eiendomsbesitter betale kommunale avgifter, samt dekke utgifter til strøm og vedlikehold.

Røkkes hyttetun på Oppdal skal ifølge Adresseavisen ha 28 senger, 18 baderom, 32 toaletter, 16 peiser, trimrom, basseng, boblebad og en innendørs fjellbekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.