*Nettavisen* Økonomi.

Dyrt å være singel i Oslo

Bor du i Oslo eller Akershus og er singel, pøser du i større grad ut penger på klær, kino og ferier enn det folk andre steder i landet gjør.

I gjennomsnitt har en aleneboende 200.000 kroner å rutte med i året. Men single i Oslo-området bruker mer penger på seg selv enn andre steder i landet.

- Det bor uten tvil mange single personer i Oslo-området, men lønnsnivået her er høyere enn andre steder i landet. Derfor har Oslo-folk råd til å bruke mer penger enn andre, sier rådgiver Eiliv Mørk i Statistisk sentralbyrå (SSB) til Aftenposten.

I en Oslo-husholdning brukes det 3.000 kroner mer på klær og sko enn landsgjennomsnittet. I tillegg bruker hovedstadsfolket mer penger på kulturtilbud.

Ifølge Mørk tyder mye på at de økte klesbudsjettet og kulturutgiftene henger sammen. Han mener den høye singlefaktoren og caffe latte-kulturen har mye å si for forbruket i Oslo. Da må også klærne være i orden.

Bolig, lys og brensel er aleneboerens største utgiftspost, med 65.000 kroner. Det vil si at en tredjedel av singelboernes utgifter går med til å bo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.