Gå til sidens hovedinnhold

E-posten som fikk SAS i trøbbel

SAS Braathens slår hardt tilbake mot påstandene om utnyttelse av bedriftshemmeligheter. Her er e-posten som sørget for at flyselskapet ble bøtelagt.

Mandag ettermiddag slo ledelsen i SAS Braathens hardt tilbake mot anklagene fra Økokrim om at flyselskapet har misbrukt hemmelig informasjon om konkurrenten Norwegian.

Bot på 400.000
Økokrim har ilagt flyselskapet et forelegg på 400.000 kroner for brudd på straffeloven og markedsføringsloven etter at en ansatt i et reisebyrå skal ha lekket sensitiv konkurranseinformasjon til flyselskapet.

Grunnlaget for boten er en e-post funnet på kontoret til SAS Braathens under en razzia fra Konkurransetilsynet 22. juni i 2004.

E-posten som ble sendt til salgssjefen i SAS Braathens fra en ansatt i reisebyrået BTI Nordic, skal etter anklagen fra Økokrim inneholde sensitiv konkurranseinformasjon.

La frem e-posten
På mandagens pressekonferanse gikk kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Braathens, gjennom e-posten punkt for punkt.

E-posten starter på følgende måte:

«Hei, regner med at du behandler denne forsiktig og at du er sikker på at jeg ikke gir NAS informasjon om dere». Du kan lese hele e-posten her.

Mener alt var kjent
Stene og resten av ledelsen i SAS Braathens mener at all informasjonen i e-posten var offentlig kjent fra før.

- Vi har ikke bedt om denne informasjonen, den inneholder ikke bedriftshemmeligheter og vi har ikke utnyttet den i næringsvirksomhet, sa Stene på pressekonferansen.

Kommunikasjonsdirektøren gikk gjennom informasjonen i e-posten og viste ved hjelp av reklame på Norwegians nettsider, artikler i media og resultatmeldinger fra Norwegian hvordan så godt som all informasjonen var offentlig tilgjengelig før salgsavdelingen i SAS Braathens mottok e-posten.

Krever svar fra Økokrim

Administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens benyttet også pressekonferansen til å rette sterk kritikk mot Økokrim og førstestatsadvokat Elisabeth Roscher.

Jansen mener flere av Roscher uttalelser i helgen i anledning saken er oppsiktsvekkende. SAS Braathens-sjefen har nå sendt et brev til Økokrim der han krever en forklaring.

Roscher uttalte i helgen til Dagens Næringsliv at «SAS synes å ha hatt en veldig offensiv strategi, med hensyn til de midlene de har kunnet bruke.»

Dette er en av uttalelsene Jansen setter spørsmålstegn ved.

- Hvilke midler og forhold er det Økokrim sikter til når det sies at SAS Braathens har en «offensiv strategi», utover de påståtte ulovlige forhold? spør Jansen i brevet til Økokrim.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken