Gå til sidens hovedinnhold

E-verk utfordrer Telenor

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) mener bredbåndtilbudet i fylket er for dårlig og legger skylda på Telenor. Nå vil kraftselskapet ta opp konkurransen med monopolisten.

Styret i selskapet vedtok satsing på bredbånd for et drøyt år siden, og selskapet har allerede investert 150 millioner kroner i utbyggingen, ifølge v iseadministrerende direktør Pål Engebretsen i NTE.

Bakgrunnen for satsingen er det NTE vurderer som en elendig bredbånddekning i Nord-Trøndelag. Selskapet føler et ansvar for at tilbudet bedres, også i distriktene, skriver Trønder-Avisa.

NTE tvinner hovedlinjene rundt eksisterende kraftlinjer, og satser på å bringe bredbånd også til utkantene i Nord-Trøndelag.

Selskapets kunder har lenge vært misfornøyde med bredbåndtilbudet i fylket der Telenor hittil har rådd grunnen alene. NTE har tidligere ikke satset på bredbånd fordi Telenor har opptrådt som om de har monopol på markedet, ifølge Engebrektsen.

Telenor har nå kommet mer aktivt på banen, og Engebretsen er ikke i tvil om hvorfor dette har skjedd nå.

- De har lenge nok melket markedet. Nå ser de at vi mener alvor, og da er det kanskje ikke så rart at de finner tiden inne til å ofre mer oppmerksomhet på Nord-Trøndelag, sier Engebretsen til Trønder-Avisa.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?