Onsdag morgen ble det kjent at Flyr har valgt å gå for forslaget fra investorene, og vil hente 700 millioner kroner gjennom fire ulike grep.

Det kan du lese mer om her.

Ifølge E24 kom forslaget fra storinvestor Jan Petter Sissener og hans fond Sissener Canopus, og en ny aktør til. Det bekreftet han overfor økonomiavisen.

Sissener forteller at fondet ser for seg å stå for rundt fem-seks prosent av den første emisjonen på 250 millioner. Det vil tilsvare opptil 15 millioner kroner.

Han peker blant annet på at fondet har begrensninger på hvor store enkelte posisjoner kan være. Sissener sier seg fornøyd med det nye finansieringsforsøket til Flyr.

– Det er lavere risiko og større oppside, sier han til E24.

Sissener ute av listene

Dagens Næringsliv meldte at Sissener var ute av Flyrs aksjonærliste onsdag morgen.

Fondet Sissener Canopus har kvittet seg med om lag 10,6 millioner Flyr-aksjer, eller rundt 35,8 prosent av den totale beholdningen.

Tirsdag var Sissener Canopus oppført med knappe 30 millioner aksjer i Flyr, tilsvarende tredje største eier. Overfor DN bekrefter forvalteren at alle aksjene er blitt solgt, selv om det ikke er kommet til syne i aksjonærlistene helt ennå.

– Isolert cirka 40 mill. i tap, men det må justeres for gevinst på SAS-short. Summa summarum ingen stor betydning gitt fondets størrelse, skriver Sissener i en tekstmelding til økonomiavisen.

Les også: Flyr fikk ikke inn nok penger – har frist til i morgen

Kriseemisjon

I forrige uke ble det kjent at Flyr vil hente inn 430 millioner nye kroner i en kriseemisjon mot utvalgte investorer og aksjonærer, en såkalt rettet emisjon. Slike kapitalutvidelser brukes når det haster med å få inn ny kapital fra investorer. Tegningskursen ble satt til ekstremt lave 0,01 kroner, 1 øre. Fristen for å tegne seg ble satt til 16.30 tirsdag.

I en børsmelding tirsdag ettermiddag opplyste Flyr at de ikke er helt i mål med å få inn nok penger. Selskapet har imidlertid fått et forslag om en alternativ finansiering, som de nå må ta stilling til. Dette er en finansiering som både eksisterende eier og profesjonelle investorer er med på.

Styret i Flyr vil nå vurdere dette alternativet og komme med en kunngjøring før markedet åpner i onsdag. Inntil videre vil flyavgangene fortsette som normalt. Hensikten med kapitalutvidelsen er å sikre drift gjennom vintersesongen.