Gå til sidens hovedinnhold

E24-redaktøren slutter med umiddelbar virkning

Gard Michalsen har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør i nettavisene E24 og Dine Penger.

Avgangen skjer med umiddelbar virkning. Det opplyser Schibsted i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Under Gard Michalsens ledelse har E24 vokst kraftig i både ansatte, lesere, inntekter og abonnenter. Nettavisen har også styrket posisjonen betydelig på dagsordensettende næringslivsnyheter og undersøkende journalistikk.

Han sier at kraftig vekst ikke skjer uten utfordringer og interne voksesmerter, og at ledelsen har fått tydelige tilbakemeldinger fra redaksjonen som må jobbes med.

Les også: Mediegründer går til E24

– Denne jobben har vi så vidt begynt på, og jeg var i utgangspunktet innstilt på å fullføre den. Men jeg har innsett at vi står i en situasjon der oppgaven kan være enklere med andre enn meg ved roret. Noen ganger er det riktige valget å gi stafettpinnen videre. Nå kan det være det beste for E24, og derfor har jeg tatt valget om å si opp min stilling, sier Michalsen.

Les også: Pikant drama i presse-andedammen

Til Nettavisen ønsker ikke Michalsen å utdype hvorfor han mener det kan være enklere med noen andre ved roret enn han, og hvorfor han mener det er bedre enn at han fullfører jobben han startet på.

Åpen timeplan fremover

Hva han skal gjøre videre, vet han foreløpig ikke.

- Jeg kommer nok til å finne på noe, enten i Schibsted, andre steder eller starte noe eget. Jeg har lovet å ikke starte noe før helga i alle fall, sier han.

Michalsen startet nettavisen Medier24, som per dags dato er Norges største nettavis for mediebransjen, men solgte seg ut da han startet i E24.

- Angrer du nå på salget av Medier 24?

- Jeg angrer sjelden på noe her i livet. Jeg har hatt to fantastiske år i E24, og gleder meg til å følge dem videre, hevder han.

Stenger ikke døra

Michalsen går ut av rollen med umiddelbar virkning, men vil være tilgjengelig for E24 og Schibsted fremover. Nyhetsredaktør Lars Håkon Grønning blir konstituert ansvarlig redaktør inntil en permanent erstatter er på plass.

Han utelukker ikke at han kan komme tilbake til E24 ved en senere anledning, ei heller om han blir værende i VG-huset.

- Jeg går ikke ut døra med uvenner, så vi får se hva som skjer, avslutter Michalsen samtalen med.

(NTB/Nettavisen)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken