Europas nest største flyselskap, EasyJet, planlegger å fjerne seter på enkelte flygninger denne sommeren. Det melder BBC News. Flysmart24.no har også omtalt saken.

Selskapet mangler personale, og sliter med å få komme tilbake til normalen etter pandemien. Tiltaket skal iverksettes for å fly med færre kabinansatte.

EasyJet sa at de forventer å komme opp på 2019-nivåer for flyging denne sommeren. Før pandemien fløy EasyJet nesten 300. 000 passasjerer hver dag i høysesongen.

Ved å ta ut den bakerste raden med seter på A319-flåten, sa EasyJet at den vil kunne fly med tre kabinansatte i stedet for fire.

Det vil begrense antallet om bord til maksimalt 150 passasjerer.

Les også: Ryanair ønsker storsatsing i Norge: Vil starte 8 nye ruter til feriefavoritter

Trafikken har tatt seg opp igjen

Flyselskaper og flyplasser i Storbritannia har slitt med mangel på ansatte siden påske. Årsaker er at etterspørselen etter flyreiser har tatt seg opp igjen etter alle gjenværende reiserestriksjoner på Covid 19 i Storbritannia.

EasyJet ble tvunget til å kutte hundrevis av flyreiser forrige måned da spredningen av Covid 19 økte. Økt smittetrykk gjorde at personalet holdt seg hjemme fra jobb, og det ble vanskelig for selskapet å opprettholde fulle rutetider.

Les også:Ellevill Norwegian-vekst: - De slår knockout på alle andre

Bemanningsproblemene vil vare i ett år

Mange flyselskaper, inkludert EasyJet, har ansatt nytt kabinpersonale for å erstatte ansatte som ble sagt opp under pandemien. Men eksperter spår at bemanningsproblemer vil fortsette i opptil 12 måneder.

– Den alvorlige mangelen på arbeidskraft i flysektoren er en av mange faktorer som påvirker reisebransjen etter to år med avbrudd, uttalte Julia Lo Bue-Said fra Advantage Travel Partnership, Storbritannias største uavhengige reisebyrå.